Diari Més

Pellicer interposarà dues denúncies per l'assalt a l'Ajuntament d'un grup unionista

«L'escamot», aplaudit per Ciutadans, ha sostret la pancarta 'Llibertat Presos Polítics' que ja torna a lluir a la façana del consistori

Imatge de la compareixença d'urgència de Carles Pellicer.

Pellicer interposarà dues denúncies per l'assalt a l'Ajuntament d'un grup unionista@montsevilellac

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha condemnat aquest divendres al migdia la retirada de la pancarta de 'Llibertat Presos Polítics' per part d'un grup d'unionistes entre els quals hi havia dos dels quatre regidors de Ciutadans de Reus. La sostracció del cartell ha comportat la confrontació entre «l'escamot» i persones que estaven aquest matí a la plaça del Mercadal. Per tot plegat, en una compareixença d'urgència, el batlle ha anunciat que presentarà dues denúncies als Mossos d'Esquadra, la primera d'elles per defensar la institució municipal i, la segona, per amenaces i injúries contra l'alcalde. «Ningú pot atacar la seu de la sobirania popular, si hi ha una pancarta a l'Ajuntament és perquè la majoria dels representants de la sobirania popular ho han decidit», ha reblat Pellicer. A més, ha carregat contra el grup municipal de Ciutadans i els ha responsabilitzat de provocar «fractura social i enfrontaments greus», entre la ciutadania. L'alcalde ha fet una crida a les autoritats i a la policia per vetllar per la convivència.

El batlle reusenc ha condemnat l'acció d'un grup reduït de persones que han despenjat amb una escala i ganxos la pancarta que demana l'alliberament dels presos polítics, a la façana del consistori. «Ciutadans i el seu escamot han vingut junts i organitzats en plena llum del dia i amb càmeres per deixar constància dels seus actes. Quan han aconseguit crispar més l'ambient per tal que la gent s'insultés i es barallés –dos regidors del grup municipal de Ciutadans, Guillem Figueras i Juan Carlos Sánchez-, s'han quedat impassibles rient i somrient», ha explicat Pellicer.

De fet, l'alcalde ha qualificat «d'intolerable» l'actitud dels edils taronges i els ha recriminat que hagin trencat el respecte institucional i hagin atemptat contra la convivència de la ciutat. Davant de les «agressions dels escamots i la provocació de Ciutadans», ha dit que aquestes accions no quedaran «impunes».

Per aquesta raó, Pellicer, acompanyat dels portaveus municipals que formen part de l'equip de govern, ha anunciat que denunciarà els fets, ja que quan intentava fer de mediador entre els unionistes i els ciutadans que els han increpat per l'acció, el batlle ha rebut amenaces. «Como té vuelvas a meter aquí te vamos a pegar», li han cridat.

De fet, el batlle ha afirmat que se sent amenaçat. «Sí, em sento amenaçat, tinc l'obligació de posar-ho a instàncies superiors, perquè tal com ha anat avui no sé què pot passar demà ni que em pot passar», ha asseverat. Per això, interposarà una denúncia per amenaces i injúries contra la seva persona i una altra per defensar la institució, que diu, que s'ha vist assaltada.

A més, el batlle també ha anunciat que reprovarà la participació dels regidors taronges, presentant dos escrits recordant-los que el consistori compta amb un codi ètic. «Condemnem enèrgicament els fets d'avui, amb tota la força, condemnem l'actitud de Ciutadans i dels seus escamots de provocació», ha reblat. Amb tot, ha assegurat que des del consistori s'emprendran les mesures «necessàries» per garantir i defensar a totes les persones de la ciutat. I en aquesta línia, ha emplaçat a la ciutadania a evitar caure en provocacions.

tracking