Diari Més

Ensenyament

El Collège Français canvia el nom i incorpora Marguerite Yourcenar

La nova forma, que és oficial des d’ahir, va començar a emprar-se al gener

La tanca que anuncia la ubicació del centre ja lluïa la variació.

El Collège Français canvia el nom i incorpora Marguerite YourcenarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Collège Français de Reus varia el nom i passarà a dir-se ara Collège français international de Reus - Marguerite Yourcenar. La nova forma va fer-se oficial ahir en publicar-se la resolució d’Ensenyament que l’autoritza al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El centre, amb tot, l’emprava aproximadament des de principis d’aquest 2018 i ja l’ha fet servir en cartelleria i al seu lloc web, entre altres. Marguerite Yourcenar és una cèlebre escriptora en llengua francesa. El Collège français international de Reus - Marguerite Yourcenar, ubicat als afores de Reus, ofereix «un ensenyament basat en els valors universals: tolerància i solidaritat, laïcitat i respecte, a més del diàleg entre cultures».

L’Escola Sant Bernat Calvó

Aquesta no serà, però, l’única escola que faci incorporacions al nom de cara a l’inici del proper curs. L’Escola Sant Bernat Calbó reemplaçarà la b per una v i passarà a dir-se Sant Bernat Calvó. El canvi culmina un procés que va iniciar-se ara fa prop de quatre dècades, als anys 80, en detectar des del centre ubicat al Districte V que un altre col·legi amb el mateix nom i molt proper, a Vila-seca, l’escrivia amb v.

L’Ajuntament –es tracta d’un centre púbic– va emetre fa un temps informe positiu pel canvi i el DOGC va recollir al juny la nova denominació com a Escola Sant Bernat Calvó. Un cop el centre en rebi notificació, durà a terme el canvi de placa i altres modificacions per implantar el nom actual.

tracking