Diari Més

Ciutadans reivindica la retirada de la pancarta per la llibertat dels presos de l'Ajuntament de Reus

En un comunicat el partit diu que l'acció forma part de la campanya de retirada de simbologia partidista als espais públics

Imatge dels individus traient la pancarta sobre els presos polítics de l'Ajuntament de Reus.

Despengen la pancarta «llibertat presos polítics» de l'Ajuntament de Reus@daresa72

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip de govern de l'Ajuntament de Reus ha carregat aquest divendres durament contra els autors de la retirada de la pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics de la façana de l'Ajuntament de Reus. En aquestes crítiques s'incloïa també la participació de Ciutadans en aquesta acció, partit a qui s'acusava d'instigar a la «fractura social i enfrontaments greus», entre la ciutadania.

L''escamot' que ha actuat a la plaça del Mercadal comptava amb la participació de dos dels quatre regidors de Ciutadans a l'Ajuntament. El partit, no tan sols està a favor d'aquesta acció, sinó que l'ha reivindicat com a pròpia.

En un comunicat, Ciutadans afirma que ha retirat la pancarta, «davant la inacció del govern municipal de garantir la neutralitat als espais públics.» La formació taronja considera que el que ha fet és acomplir, «a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que insta a garantir la neutralitat i el respecte a la pluralitat dels ciutadans». I emmarca l'acció dins la campanya de retirada «de la simbologia partidista als espais públics i sota el lema #SonDeTodos».

Ciutadans afirma que la retirada de la pancarta, «s'ha desenvolupat sense violència, encara que l'alcalde s'ha dirigit als presents de Ciutadans i els ha increpat».

Per la seva banda, l'alcalde, Carles Pellicer, argumentava al matí que s'havien produït enfrontaments entre ciutadans que eren a la plaça i els que estaven retirant la pancarta. L'alcalde afegia que havia denunciat els integrants de l'escamot per injúries i amenaces, quan Pellicer ha sortit al balcó per intentar impedir que es retirés la pancarta.

tracking