Diari Més

Neix un pla per activar el comerç al Carme amb idees dels botiguers

Reus Promoció ha demanat propostes a prop de 300 establiments i analitza com implementar-les

La finalitat de la iniciativa és fomentar el desenvolupament local del barri.

Neix un pla per activar el comerç al Carme amb idees dels botiguersOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Promoció planificarà accions de promoció comercial al barri del Carme proposades pels propis botiguers i recollides en la diagnosi del comerç del barri elaborada a través d’un pla d’experienciació professional impulsat pel Mas Carandell. L’agència municipal treballa ara en l’anàlisi de les propostes d’actuació de l’informe per valorar-ne la viabilitat de la implantació.

El pla d’experienciació professional de Mas Carandell ha tingut com a objectius fomentar el desenvolupament local d’aquest barri, professionalitzar el sector comercial i millorar-ne els llocs de treball. El pla d’ocupació ha permès, a més, contractar dues tècniques que han realitzat una diagnosi exhaustiva del teixit comercial del barri i del seu perímetre, entre els mesos de gener i juliol. Durant l’actuació, s’han visitat un total de 367 comerços. D’aquests, un 65% han col·laborat realitzant una entrevista de recollida d’informació sobre les problemàtiques i demandes del petit comerç i microcomerç; i sobre aspectes d’ocupació del sector, com els perfils professionals o la necessitat de formació professionalitzadora. El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, explica que aquest treball de camp s’ha realitzat en col·laboració amb l’Agència de Promoció de Ciutat, donat que «la dinamització del comerç esdevé clau a l’hora de projectar una marca de municipi, i en el cas de Reus el comerç urbà és font de riquesa, genera molta activitat i és un dels sectors empresarials més representatius. I afegeix que concretament al Carme, l’àmbit comercial té, a més, un paper vertebrador que incentiva la vida i la cohesió al barri».

Millorar l’ocupabilitat

Fruit d’aquesta diagnosi inicial, l’agència Reus Promoció es planteja ara la implementació d’algunes de les mesures proposades pel propi col·lectiu de comerciants. Per aquesta raó es preveu donar continuïtat al projecte amb nous plans d’experienciació, en el disseny dels quals Mas Carandell ja treballa per implementar l’any vinent en cas d’aprovació. Els plans d’experienciació professional són accions per millorar l’ocupabilitat de les persones. Reben subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als Barris i cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal. Aquest concretament forma part del paquet d’actuacions que Mas Carandell desenvolupa al barri del Carme i que tenen per objectiu, entre d’altres, millorar les condicions socioeconòmiques.

tracking