Diari Més

Societat

El Palau Bofarull serà l'escenari de nous tallers sobre la història de Reus

Diversos alumnes d’escoles reusenques podran gaudir d’aquest emblemàtic espai, gràcies a l’activitat que organitza Ans Educació

Imatge d'un taller similar que va impartir Ans Educació durant el curs passat

El Palau Bofarull serà l'escenari de nous tallers sobre la història de ReusCEdida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ans Educació, l’entitat reusenca que organitza diverses activitats didàctiques sobre la història de la ciutat, prepara, amb el suport la Diputació de Tarragona, un taller per a les escoles que s’oferirà al Palau Bofarull de Reus. Es tracta d’un projecte pedagògic sobre el pas de l’Edat Moderna a l’Edat Contemporània i que ha de servir per fer més entenedor als nens dels últims cursos de primària i alguns alumnes de secundària de diversos centres de la ciutat, la forma en què Reus va evolucionar de poble a ciutat comercial.

Segons ha explicat a aquest diari Víctor Garcia Chacón, un dels membres d’Ans Educació, l’any passat ja van provar un taller similar, i després de l’èxit que va tenir entre els docents i els alumnes, enguany s’ha decidit introduir-lo al programa docent de més escoles reusenques.

Segons l’entitat, la temàtica i el període històric que s’explicaran resulten especialment feixucs de fer entendre als alumnes de primària a l’aula perquè són una mica massa abstractes, i per això, aquest projecte pot servir perquè els joves tinguin una visió més clara d’un cas concret, com el de les famílies burgeses de la ciutat van transformar la forma de fer negoci, passant dels gremis a les fàbriques, i van aconseguir exportar els productes reusencs internacionalment. Fins al setembre no se sabrà exactament amb quins centres faran els tallers.

El fil conductor d’aquests tallers serà la família Bofarull i a partir de la història d’aquest important clan reusenc, els nois d’Ans Educació introduiran els alumnes en la història comercial de la ciutat. Gràcies a la Diputació de Tarragona, la canalla podrà gaudir d’un escenari com el Palau Bofarull.

De moment, Ans Educació no prepara cap nova ruta històrica per aquesta tardor, ja que a principis d’aquest estiu ja van estrenar diversos projectes a Reus i Cambrils, però se’ls podrà veure participant en l’edició d’aquest pròxim octubre en les activitats del Reus Ocult, una jornada que permet als ciutadans visitar edificis i espais que normalment no permeten l’entrada al públic.

tracking