Diari Més

Turisme

El soterrani del nou hotel de la Sang es començarà a excavar al setembre

L’empresa encarregada dels enderrocs a l’illa que acollirà l’establiment finalitza el gruix dels treballs

L'aspecte que mostren actualment els terrenys on està projectat aquest futur l'allotjament turístic.

El soterrani del nou hotel de la Sang es començarà a excavar al setembreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs de demolició dels números 9-11-13-15 de la plaça de la Sang van culminar la seva part principal a finals de la setmana passada. De cara al proper mes de setembre, al solar resultant, on també han anat a terra el 18 i el 20 de la Riera Miró, s’iniciarà l’excavació del soterrani del futur hotel.

L’empresa que s’encarrega dels enderrocs, Demolicions Pujals, s’hi quedarà per assumir aquesta part de la intervenció. El coordinador de l’obra i gerent de la mateixa empresa, Ramon Pujals, explica al Diari Més que, tot i que les actuacions van fer-se visibles des del carrer pocs dies enrere «ja hi treballàvem a dins des de feia temps». I diu que «el gruix dels enderrocs el podem donar per enllestit des de dijous passat perquè el que ens queda a partir d’ara és només finalitzar una part del darrere, retirar runa, treure algunes bigues de fusta que han hi són i fer l’acabat».

Els edificis que ocupaven fins ara aquesta illa entre la plaça de la Sang i la Riera Miró, de fet, han desaparegut ja de l’skyline del nucli reusenc. Els desviaments al trànsit programats coincidint amb aquestes dates per permetre l’execució segura les obres al davant de l’Església de la Puríssima Sang ja no es donen.

Quatre estrelles i 60 habitacions

El següent pas, tal com detalla Pujals, serà «protegir les parets mitgeres». Un apartat, aquest, que, afegit als últims serrells pendents, «ens ocuparà tot un mes». Passat l’estiu, i tot i que en mans d’una altra empresa, molt probablement la part de l’excavació del soterrani es compatibilitzi d’alguna manera amb la construcció de l’edifici de l’hotel com a tal. Per executar aquest punt caldrà, amb tot, acabar d’obtenir les pertinents llicències per part de l’Ajuntament, les quals estarien tramitant-se.

L’establiment projectat, que està inicialment previst que sigui de quatre estrelles, comptaria amb unes 60 habitacions per acollir visitants i estaria gestionat per Hotel Centre Reus, que també es troba al capdavant de l’hotel de la Prioral. El projecte recorda també el del futur hotel del Pallol, que es reactivava fa alguns mesos per acabar, en el seu cas, de demolir els blocs que havien evitat anteriorment la construcció de l’establiment. La conclusió d’aquest àmbit havia de posar els terrenys a disposició per a l’aixecament de l’hotel. Tal com es va concebre al seu moment, aquest segon hotel eserava disposar d’uan vuitantena d’habitacions.

tracking