Diari Més

Transport aeri

Cancel·lacions i desviaments d'Albastar afecten 400 passatgers a l'Aeroport de Reus

Un avió de la ruta Dublín-Reus no va ser a temps per aterrar ahir a la nit dins l’horari operatiu i va fer-ho a Barcelona, on han hagut de desplaçar-se avui també per carretera passatgers de l’enllaç Reus-Knock

Una imatge d'arxiu de l'Aeroport de Reus.

Cancel·lacions i desviaments d'Albastar afecten 400 passatgers a l'Aeroport de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de 400 passatgers de vols de la companyia Albastar amb origen o destinació Aeroport de Reus es van veure afectats per cancel·lacions i desviaments aquest dimarts 7 d’agost, que continuaven deixant conseqüències encara avui dimecres. La primera incidència va produir-se ahir a la ruta Dublín-Reus que opera aquesta aerolínia xàrter. Un avió amb aterratge inicialment programat a la capital del Baix Camp a les 22.15h va patir demores en la sortida des de la ciutat irlandesa, arran de problemes mecànics a l'aparell, i no va ser a temps per consumar l’arribada a Reus dins l’horari operatiu que ofereix l’Aeroport, que tanca a les dotze de la nit amb possibilitat d’ampliar una hora més sota petició de les companyies. El vol, amb al voltant de 200 seients, va aterrar finalment al Prat, des d’on els usuaris van haver de ser traslladats per carretera fins la Costa Daurada.

Des del sindicat UGT denuncien que el curt horari de l’equipament propicia que les aerolínies, que habitualment acumulen certs retards al llarg de la jornada, pateixin problemes d’aquest tipus quan programen vols a darrera hora del dia i no puguin fer servir l’Aeroport de Reus. Fonts d’Aena consultades per aquest mitjà confirmen el desviament del vol però aclareixen que aquest va sortir de Dublín passada la una de la matinada i que en cap cas no va demanar ampliació de l’horari a l’Aeroport de Reus sinó que va marcar, en el pla de vol, l’aterratge a Barcelona. L’avió va arribar al Prat, segons les mateixes fonts, aproximadament a les 4.25h.

Allotjament i autobús fins el Prat

Es dóna la circumstància que aquesta mateixa aeronau tenia previst oferir cobertura a un altre grup d'uns 200 passatgers que havien quedat a terra, a l’Aeroport de Reus, per la cancel·lació d’un vol Reus-Knock que hauria d’haver-se enlairat ahir dimarts 7 d’agost a les 8.50 i que, també per problemes tècnics a l’origen, no va fer-ho. Els viatgers, que un cop comunicada la cancel·lació van ser allotjats en hotels de la zona per passar la nit d’avui, han hagut de desplaçar-se també per carretera a primera hora fins al Prat, on havia quedat dormint l’avió d’Albastar que els havia de dur a Knock.

tracking