Diari Més

Laboral

USITAC denuncia que el CUAP Sant Pere deixi la plantilla sense lavabo

El sindicat avisa del «risc de contagis» si els treballadors no tenen serveis

El centre de salut viu una intervenció a la zona d'urgències.

USITAC denuncia que el CUAP Sant Pere deixi la plantilla sense lavaboOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La inauguració, programada per a principis de setembre, de la nova part d’urgències del CAP Sant Pere deixarà sense lavabo els treballadors del centre que desenvolupen la seva feina en aquest àmbit. Així ho denuncia el sindicat USITAC, que assegura que el personal, un cop aquesta zona remodelada entri en funcionament, «hauran de fer servir els serveis dels mateixos pacients o els dels seus vestidors», i critica que la situació «genera risc perquè obliga els professionals, que estan en contacte amb malalties, a sortir d’urgències i fer-ho amb la roba de feina».

El problema ve donat, explica el secretari general d’USITAC, Josep Tutusaus, perquè «quan s’inicien les obres de la segona fase, la part de menjador i els lavabos que fins ara eren per als treballadors s’enderrocaran i passaran a ser la sala d’espera per als pacients, i no hi ha previst fer nous lavabos per al personal». Tutusaus valora que això «no és normal, ni Es dóna en altres centres» i que «ho veiem molt clar davant qüestions com l’ebola o la sarna, quan tothom entén que cal un lloc separat per evitar contagis de qualsevol tipus».

«Cap informació» al personal

USITAC també mostra el malestar perquè «no s’està donant cap informació sobre l’avanç del projecte d’ampliació del CUAP als treballadors» i que «ha estat en preguntar-ho ells mateixos que han sabut que no tindran lavabo». Després de l’estiu, s’engegarà la segona fase d’obres a les instal·lacions, que contempla, entre altres, la sala d’espera de la zona d’urgències.

tracking