Diari Més

La Guàrdia Urbana de Reus cursa més de 350 denúncies per orinar al carrer

Se n'han obert quatre més per defecar a la via pública

Els dos nous vehicles policials de la Guàrdia Urbana de Reus.

La Guàrdia Urbana de Reus compta amb dos nous cotxes patrullaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat 355 actes de denuncia per orinar i altres quatre per defecar en la via pública entre els mesos de gener i juliol, segons informa el consistori.

Aquests comportaments estan considerats falta lleu en l'Ordenança de Civisme -greu si és en espais multitudinaris, freqüentats per menors o en monuments- i la multa pot arribar als 1.200 euros.

S'han aixecat més actes en aquests set primers mesos del 2018 que en tot l'any passat, en la que es van comptabilitzar 227 per micció i una per defecar.

El consistori vincula aquest increment a una mayor inspecció de la Guàrdia Urbana a partir de queixes ciutadanes i al desig del consistori de combatre aquest problema de convivència i salut pública.

Un altre factor que explica aquest augment és la col·laboració amb el sector de la restauració per mantenir el nivell de qualitat de l'oci nocturn de Reus, ja que el gruixut de les actes es va aixecar en horari nocturn i prop de zones amb oferta d'oci.

L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer (PDeCAT), titlla d'«inadmissibles» les actituds «d'aquells que no respecten les normes mínimes de convivència, civisme i ordre públic».

La Guàrdia Urbana ha aixecat de gener a juliol 1.217 actes per incompliments de l'Ordenança de Civisme davant les 922 de l'any passat.

tracking