Diari Més

Veïnal

La FAVR aplega ara 29 entitats i n'incorporarà a l'octubre dues més

El president, Valentín Rodríguez, xifra en quatre les associacions de veïns no federades i actives i defensa la gestió que «compleix el que diu l’assemblea»

Rodríguez, fa unes setmanes, en la presentació de l'AVV Zona 5.

La FAVR aplega ara 29 entitats i n'incorporarà a l'octubre dues mésOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recent decisió de l’Associació de Veïns l’Harmonia del Carme de sortir de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) ha deixat aquest col·lectiu amb un total de 29 entitats federades. La xifra representa, amb tot, tal com detalla al Diari Més el president de la FAVR, Valentín Rodríguez, «deu més respecte a les 19 que hi havia quan vaig entrar al càrrec, ara fa set anys i mig».

Rodríguez, que fixa en quatre les associacions actives i que no estan vinculades ara a la FAVR, avança que «en la propera assemblea, ja a l’octubre, se n’incorporaran dues més», una de nova creació i una que ja existia. Aquest «és un trànsit normal d’entitats que entren i surten, i el balanç és positiu», explica.

Sobre les crítiques que la seva gestió ha rebut, per part d’algunes associacions, en els darrers temps, el president de la FAVR es mostra clar i diu que aquesta gestió «respon al que es comenta a les assemblees que es fan cada tres mesos, que són les que sempre marquen les línies, i la junta directiva, que ens reunim cada mes, complim els mandats que surten de l’assemblea». «Qui no pot entendre això, no entén com funciona el moviment associatiu», conclou. En relació a les associacions de veïns que han abandonat la Federació, Rodríguez valora que «cadascú pot pensar el que vulgui» i precisa que «quan algú hi és però no s’hi sent representat, el primer que ha de fer és parlar amb nosaltres. I jo parlo amb tothom». Però, diu, «hi ha gent que té uns altres interessos. I jo, que també podria criticar, no ho faré».

Gala solidària i signatures

Entre els avantatges de pertànyer a la FAVR, el seu president destaca que «totes les associacions tenim assessoria jurídica i en arquitectura, per ajudar en qualsevol tema, i no només les entitats sinó també els socis» i diu que «a totes les festes de barri, posem xocolata i coca, i portem el Campi amb dos tallers». A més gran escala, «organitzem cada any, per Nadal, la gala solidària, a través de la qual recollim joguines per als nens que no en tenen. La idea de portar Reus Ciutat de la Música als barris va sortir d’aquí, i també recollim signatures per la construcció del baixador de Bellissens i contra la pobresa energètica: en portem unes 3.000 per cada causa».

«A l’hora de reclamar coses de ciutat, fer-ho com a 29 associacions ens dóna molta força», afegeix Valentín Rodríguez, que apunta que «més enllà de tot, formar part de la Federació d’Associacions de Veïns també genera molt bon rotllo entre les entitats i una relació de cosa compartida». El moviment veïnal, assegura, «està molt viu. És una cosa altruista i, com a tal, depèn de molts factors, però té un paper molt important i estarà present sempre».

tracking