Diari Més

Sanitat

L'accelerador lineal aturat de Reus tornarà a funcionar tres hores al matí a partir de dimecres

El centre considera oportú obrir-lo per garantir que cap pacient hagi d'esperar per rebre el tractament de radioteràpia

Imatge d'arxiu de l'obertura del segon accelerador lineal a l'Hospital Sant Joan.

L'accelerador lineal aturat de Reus tornarà a funcionar tres hores al matí a partir de dimecresOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'accelerador lineal de l'antic hospital de Reus, aturat des de mitjans de juliol per «criteris organitzatius», tornarà a funcionar unes hores a partir de dimecres. Segons han confirmat fonts del centre, el servei estarà obert durant tres hores cada dia, de 8 hores a 11 hores, i seguirà en funcionament mentre faci falta. El centre afirma que l'accelerador «ha estat a punt per entrar en servei en qualsevol moment» i ara s'ha considerat oportú obrir-lo tres hores al dia, de 8 hores a 11 hores per evitar que cap pacient hagi d'esperar. Així, l'accelerador lineal de l'antic centre tractarà diversos pacients que no es podien encabir en la planificació dels dos acceleradors del nou l'hospital Sant Joan, i podria tornar-se a aturar si més endavant es considera que no fa falta. La decisió, que respon a criteris tècnics, es va prendre dilluns.

L'Hospital Sant Joan de Reus va apuntar que l'aturada de l'accelerador lineal de l'antic centre, iniciat el 16 de juliol i que havia de continuar durant l'estiu, responia a «criteris organitzatius» i no d'estalvi econòmic, i garantia que cap pacient hauria d'esperar per rebre el tractament de radioteràpia. De fet, el cap de servei de l'Institut d'Oncologia de la Catalunya Sud, Joan Borràs, va explicar que l'accelerador estava «contínuament preparat i en manteniment» per poder-se obrir quan faci falta, sigui perquè augmenta el nombre de pacients o en cas d'avaria de la resta d'equips disponibles.

L'Institut Oncològic de Catalunya de l'Hospital Sant Joan és el centre de referència per a tota la demarcació en oncologia i atén 3.500 nous casos anuals de càncer, 1.800 dels quals requereixen tractament de radioteràpia practicat entre els tres acceleradors de Reus i un a Tortosa.

tracking