Diari Més

Animals

Unes 7.000 signatures rebutgen la llei de gossos perillosos

L’amo de Rocky recorre la sanció de 2.404 euros imposada per l'Ajuntament de Reus

Una trentena de persones van concentrar-se ahir al Mercadal.

Unes 7.000 signatures rebutgen la llei de gossos perillososOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de persones s'han concentrat aquest matí al Mercadal en resposta a una convocatòria «a favor del gos Rocky i de tots els gossos potencialment perillosos» i que reclamava «justícia i drets» per a les mascotes. La impulsava el propietari del mateix Rocky, Alfonso Biscarri, que acumula en paper «unes 6.800 signatures» de suport a aquesta causa i a la seva de personal: que l’Ajuntament de Reus retiri una sanció de 2.404 euros vinculada a la tinença del seu American Staffordshire i que, sosté, Medi Ambient li va imposar «sense haver-me fet cap notificació prèvia ni donar-me, com marca la llei, almenys 20 dies per resoldre qualsevol situació».

Biscarri, que manté que «al seu moment vaig lliurar tots els papers del gos, perquè els tinc i els tinc en ordre» aclareix que la multa «ja l’he pagat, íntegrament amb diners de la meva butxaca» però avança que «després de fer-ho, hi he presentat al·legacions perquè no és legal». I assegura que «si l’Ajuntament acredita que em va notificar la multa, ho aturaré tot i demanaré disculpes, però no pot s sancionar-me sense que jo hagi rebut abans res».

Els fets es remunten a un any enrere, quan el fill de Biscarri, explica també l’amo de Rocky, va ser aturat per una parella de la Guàrdia Urbana mentre passejava l’animal «a uns 50 metres de casa» i «en un dia en què jo treballava i la meva dona, que té llicència per la tinença de gossos potencialment perillosos igual que jo, estava malalta». Al fill, «li van donar simplement una acta d’intervenció que indicava que el titular del gos tenia 30 dies per presentar la documentació a l’Ajuntament, cosa que vaig fer». Al cap d’un any, «em diuen que he de pagar una sanció de 2.404 euros».

Radi de 300 metres des de casa

La sanció, segons la documentació feta pública per Biscarri a les xarxes socials, la justifica Medi Ambient per «no disposar de llicència per la tinença d’un gos potencialment perillós» en referència al fill. Una infracció, aquesta, que al·ludeix, tal com detalla el mateix document, a la Llei 50/1999 sobre Règim Jurídic de Tinença d’Animals Perillosos. En concret, a l’article 13.1 en la seva lletra b, sobre a l’obligatorietat de la llicència per tenir un gos de les races catalogades com a potencialment perilloses, entre les quals hi ha l’American Staffordshire. Biscarri afirma que té la llicència i que a Medi Ambient «van informar-nos que al nostre fill, en formar part del nucli familiar, no li calia per dur el gos en un radi de 300 metres des de casa. I ell en aquell moment estava a menys de 50 metres». Tot plegat va tenir lloc a l’entorn de l’avinguda Marià Fortuny, precisa Biscarri.

Fins a 500 euros l’any en papers

El propietari de Rocky, que explica que seguiran amb les mobilitzacions, quantifica en uns 500 euros anuals el cost de la paperassa d’un animal d’aquest tipus. I lamenta, sobre el seu cas, que «a l’Ajuntament em diuen que ho miraran i no fan res» i diu que «som persones normals amb gossos normals».

tracking