Diari Més

Societat

Finalitza la segona fase dels treballs d'ampliació de la mesquita de Reus

As-sunnah ha culminat aquesta setmana la distribució dels espais a la nau annexa, on es reprendrà l’obra al setembre per instal·lar l’aigua i la llum

L'estat actual de les feines, que s'aturaran durant l'estiu, a l'espai localitzat al polígon Granja Vila.

Finalitza la segona fase dels treballs d'ampliació de la mesquita de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d’ampliació de la mesquita As-sunnah, ubicada al polígon Granja Vila, superen l’equador i «aquesta mateixa setmana» han donat per completada la segona de les tres fases programades. Les feines recentment enllestides es corresponen amb la separació dels diferents àmbits de la nau annexa, la creació d’espais d’aules i oficines, lavabos per a homes i dones i la definició d’un nou punt que servirà l’Associació dels Musulmans de Reus i Comarca per integrar-se, en un futur, en l’activitat del Banc dels Aliments.

La primera fase, culminada al març, va servir per donar forma a l’altell i les columnes. I la tercera i última, precisa el portaveu de l’entitat, Mohamed Said Badaoui, abastarà «les instal·lacions de llum i aigua, el terra i els sanitaris» i arrencarà «un cop passat l’estiu, al setembre». El projecte, pressupostat en uns 120.000 euros s’ha finançat íntegrament amb aportacions de la pròpia comunitat i, «en aquestes setmanes en què els treballs s’aturen, esperem acabar de recaptar els fons», afegeix el portaveu.

Entre 250 i 1.200 persones

La nova nau es destinarà a activitats complementàries a l’oració, com ara cursos, ponències o reunions, a més de l’acció lligada al Banc dels Aliments, que haurà de concretar-se encara. S’hi podran beneficiar, comenta Mohamend Said Badaoui les «entre 1.000 i 1.200 persones» que fan ús de la mesquita en els dies de màxima afluència, coincidint amb els divendres. Cobrirà, afegeix, «una necessitat molt important d’espai que fins ara teníem».

Assíduament, a la mesquita acudeixen entre 250 i 300 persones.

Una vegada hagin finalitzat les obres, l’Associació dels Musulmans de Reus i Comarca iniciarà la tramitació de la documentació que, tal com es fa amb qualsevol tipus de construcció, certifiqui la seguretat de les instal·lacions abans de poder començar a fer-les servir. En aquest sentit, el portaveu, que es mostra «content que, després de tants d’anys, finalment tot plegat pugui tirar endavant, i desitjant ja veure-ho acabat», diu que «volem fer les coses pas a pas i complir, com ha de ser, escrupolosament amb tots els tràmits, i no tenim pressa». La previsió és que tot estigui a punt entre finals del 2018 i principis del 2019.

La compra de la nau que ara es condiciona, al 2015, va coincidir en el temps amb la suspensió, per part del govern de Reus, de l’atorgament de llicències per a nous centres de culte, la qual va paralitzar l’ampliació d’As-sunnah. Ara, amb la nova normativa vigent i en les circumstàncies en què l’associació la proposa –tenint en compte la localització, als afores i l’ús per a activitats complementàries a l’oració–, aquesta encaixa sense problemes en el marc legal.

L’activitat complementària a l’oració que desenvolupa la mesquita As-sunnah és important i sovint resulta oberta, també, a persones que no hi estiguin estretament vinculades. A l’abril, per exemple, s’hi va programar una xerrada dins un programa orientat a formar els pares sobre com actuar per protegir els seus fills dels perills de la radicalització. Acostar als joves musulmans la religió d’una manera «sana, que realment arribi» era el missatge que s’hi va transmetre.

tracking