Diari Més

Urbanisme

Onze constructores opten a l'enderroc dels edificis del barri del Carme de Reus

L’Incasòl espera l’inici de les obres al novembre, amb la previsió que la intervenció es completi en un marge d’entre 4 i 5 mesos

L'interior dels blocs es troba molt deteriorat, acumula encara restes d'ocupacions i mostra conseqüències de la presència de coloms.

Onze constructores opten a l'enderroc dels edificis del barri del Carme de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total d’onze empreses han formulat proposta, tal com concreten fonts de l’Incasòl al Diari Més, al procés de licitació engegat el passat 1 de juny per tirar a terra els set edificis pendents de demolició al barri del Carme. Les mateixes fonts precisen que, tenint en compte els tràmits que encara restaran per completar, l’inici dels enderrocs s’ha fixat al novembre d’aquest 2018. El pressupost màxim previst per l’execució dels treballs és de 345.031 euros, IVA inclòs.

En detall, es tracta dels blocs localitzats als carrers Sant Jaume 26, Sant Jaume 22-24, Closa de Freixa 1, Closa de Freixa 1a, Sant Benet 7-5-3, Sant Benet 1 i Sant Francesc 13. La inversió està programada en dues anualitats: 85.545 euros més IVA per al 2018 i 199.605 per al 2019. El termini de durada del contracte és de 4 mesos amb possibilitat de pròrroga d’un mes més, i el marge per presentar-hi va finalitzar el 21 de juny amb aquestes onze damunt la taula.

L’Incasòl havia rebut encara a l’hivern la pertinent llicència, per part de l’Ajuntament de Reus, per executar els treballs. La previsió, pel que fa al desenvolupament de l’enderroc, passa per realitzar el màxim d’obra a mà, amb càrrega a camió a màquina i transport a l’abocador. Les feines inclouen, tal com precisa la documentació del procés posat en marxa per l’Incasòl, la col·locació de bastides i lones de protecció a la façana i la mitgera de cada edifici, la instal·lació de tanques provisionals, i el desmuntatge –per mitjans manuals i amb compressor mecànic– de tota la coberta dels edificis. També el trencament i enderroc de les façanes i dels forjats de planta, la supressió de parets i envans i el trencament a màquina de tot el paviment de planta baixa. No es desmuntarà ni s’enderrocarà d’inici cap dels fonaments dels set edificis.

L’obra servirà per posar fi a qüestions relacionades amb les ocupacions il·legals, la proliferació de coloms i altres plagues o l’acumulació de brutícia als immobles i el seu entorn. A l’interior dels blocs, de fet, es poden apreciar ara restes de roba i mobiliari d’haver-hi habitat i també espais molt afectats per l’acció de les aus.

Ampliar l’aparcament

Els projecte ambé comportarà obrir pas entre els carrers Sant Jaume i Closa de Freixa. El regidor d’Urbanisme, Marc Arza, explicava a aquest mitjà fa nou mesos que, una vegada consumats els enderrocs, el consistori es planteja «a més curt termini, ampliar l’espai d’aparcament» de zona blava a Closa de Freixa. I, «a mitjà termini, és també la nostra voluntat, sigui amb inversió de la Generalitat o de l’Ajuntament, que aquí comenci a haver promoció d’habitatge públic». La intenció, a grans trets, passa per donar a aquesta àrea un aire similar al que ha pres la plaça de la Patacada, reconvertida en «un espai modern i integrat al barri».

L'interior dels blocs es troba molt deteriorat, acumula encara restes d'ocupacions i mostra conseqüències de la presència de coloms.

Onze constructores opten a l'enderroc dels edificis del barri del Carme de ReusCedida

tracking