Diari Més

Política

Llum verda al nou conveni laboral de l'Ajuntament de Reus amb el «sí» de PSC i PP

El ple també va aprovar una modificació de crèdit que permet contractar els artistes per Misericòrdia

Imatge d'un moment del ple.

Llum verda al nou conveni laboral de l'Ajuntament de Reus amb el «sí» de PSC i PPOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de Reus va aprovar ahir, amb el «sí» de PSC i PP, el vot en contra de la CUP i l’abstenció de Cs el nou conveni laboral de la plantilla de treballadors municipals. Ho va fer en una sessió extraordinària marcada per les acusacions d’«opacitat» del grup que encapçala Marta Llorens sobre la manera en què el govern ha gestionat un any i mig de negociacions per arribar al document final, que se signarà «en les properes setmanes». I per valoracions com la del portaveu de Cs, Juan Carlos Sánchez, que criticava que «tot i necessitar el vot de CUP, PSC o Cs, en tot aquest temps –l’equip de Pellicer– mai no s’ha posat en contacte amb nosaltres».

Un grup d’empleats havien estat recollint signatures, aquests dies, per demanar que el text tornés a vorar-se en assemblea on, precisava Llorens, només van exercir el seu vot 140 dels 780 professionals. El regidor de Recursos Humans, Daniel Rubio, al seu torn, admetia que «potser hauríem d’haver donat més informació» però deia que «vam pensar que el fet de mantenir les negociacions sense interferències les faria prosperar». Rubio avalava la validesa de la votació de l’assemblea.

Amb l’entrada en vigor del nou document, que es fixa amb caràcter retroactiu l’1 de gener del 2018, el període de lactància passa de 20 setmanes a 12 mesos, el permís de paternitat s’allarga de 4 a 5 setmanes i el preu per hora extra s’incrementa en 2,5 euros ara i en preveu 2,5 més per al 2019. També es fixa un màxim de 32 hores setmanals de consultes mèdiques i la jornada laboral passa de 37,5 a 35. La vigència del document serà de tres anys, fins el 31 de desembre del 2020, a excepció d’alguns articles. L’acord també preveu un increment del complement específic de l’1,% que seria aplicable de l’1 de gener al 30 de juny del 2018 i un segon increment del 0,25% respecte a l’anterior que en principi entraria en vigor a partir de l’1 de juliol del 2018. Ara s’acumularan dies addicionals de vacances per antiguitat i es complementa al 100% les retribucions fixes en baixes d’incapacitat temporal o accident.

Catàleg i increment salarial

En el ple va quedar també aprovat el catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament i un increment de la massa salarial de l’1,75% En aquest sentit, Rubio recordava que «el catàleg és un instrument tècnic que ens permet regular els diferents requisits dels llocs de treballs» i puntualitzava, davant els dubtes de la CUP sobre «si és el moment de crear places», que «el catàleg és viu». El grup cupaire i Cs van abstenir-se en la votació i el punt va prosperar igualment.

Pròrroga del Pla de Barris

Una altra de les qüestions que es va abordar va ser la de l’ampliació dels terminis del Pla de Barris fins al 31 de desembre del 2019, que, tal com explicava el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, permetrà culminar intervencions sobre Sol i Vista. La regidora del PSC Carmina Pozuelo va retreure el govern que, després d’aconseguir la pròrroga fins al 2019, n’hagi demanat una de segons fins al 2023 i va repassar les intervencions incloses inicialment en la programació del Pla de Barris i que no s’han fet. Arza, per la seva banda, va precisar que Sol i Vista d’endú «el 25% de la inversió que es fa a la ciutat en un any» alhora que apuntava que una nova pròrroga fins al 2023 permetria actuar sobre el barranc i una zona d’aparcament.

Romanents a Mas Carandell

Amb el vot en contra de Ciutadans i l’abstenció de la CUP van quedar aprovades, finalment, dues modificacions de crèdit per incorporar uns 105.000 euros de romanents a Reus Cultura –per contractar actes de cara a Misericòrdia, entre altres– i uns altres 22.500 a Mas Carandell –per indemnitzacions de finalitzacions de contracte. El tràmit va ser criticat per materialitzar-se en dates tan pròximes a Misericòrdia i perquè «ens vau dir que, si no, no es podria contractar els artistes locals», apuntava el portaveu popular, Sebastià Domènech.

tracking