Diari Més

Mobilitat

El primer semàfor del Tomb de Ravals regularà el pas al carrer del Vent

El dispositiu, que s’instal·larà a l’octubre, estarà actiu de vuit del matí a vuit de la nit i comptarà amb un polsador per als vianants

La senyalització serà permanent i vol augmentar la seguretat a la cruïlla amb el carrer de Jesús.

El primer semàfor del Tomb de Ravals regularà el pas al carrer del VentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pas de vianants que enllaça el carrer de Jesús i el carrer del Vent estrenarà, a l’octubre, un semàfor. Serà el primer que s’instal·li al Tomb de Ravals. La col·locació del dispositiu succeirà la posada en marxa, fa algunes setmanes, de la nova pilona automàtica que regula la circulació en l’accés a la plaça Prim. I ve motivada, tal com explica al Diari Més el regidor de Seguretat Ciutadana, Joaquim Enrech, per la voluntat de «fer més segur el trànsit de persones i vehicles en aquest tram on, sobretot el cap de setmana i en determinades franges, hi ha un volum important tant de vianants com de cotxes». Hauria de servir, també, per «evitar cues de vehicles que s’originin a aquesta cruïlla».

El semàfor estarà actiu entre les vuit del matí i les vuit del vespre, i la resta de temps romandrà en ambre. Funcionarà a través d’un polsador que permeti els qui van a peu sol·licitar la llum verda. Tot i que fa alguns anys aquesta mesura s’havia implementat «de manera provisional i puntual, només durant alguns períodes determinats de l’any», ara la senyalització serà «definitiva». Són precisament els «bons resultats» que es van obtenir en aquelles experiències «el que ens ha dut ara a fer el pas», afegeix Enrech.

Els carrers de Jesús i del Vent són dos dels més transitats del municipi –el primer va arribar a posicionar-se, en certs moments del 2015, com el més freqüentat del global de la demarcació–, molt pròxims al nucli i estretament vinculats a l’activitat comercial. En aquest sentit, Enrech precisa que «evidentment, tot el que sigui posar ordre a la circulació afavoreix sempre l’espai on es faci» i que el fet «que el trànsit sigui més fluït i que la gent pugui passejar amb més tranquil·litat pot deixar la conseqüència indirecta de beneficiar el comerç de la zona».

En principi, al Tomb de Ravals només hi ha programada la posada en marxa d’aquest semàfor. Amb tot, concreta el regidor de Seguretat Ciutadana, «veurem si en un futur es planteja fer-ho en altres zones». I és que, «de tot el Tomb, probablement aquesta sigui la cruïlla amb més trànsit tant de persones com de vehicles» i «per això, de moment es fa aquí».

Tot just un any enrere, coincidint amb els atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils, a aquest pas de vianants –igual que a altres punts que donen al centre– s’havien traslladat a l’enllaç entre el carrer de Jesús i el carrer del Vent algunes barreres de formigó conegudes com a new jersey. Després de ser repintades per integrar-se a l’estètica del municipi, fa alguns mesos van ser reemplaçades per jardineres de grans dimensions. Aquestes s’han posat també molt recentment a altres àrees com l’accés al pàrquing de la plaça Prim o la plaça de la Llibertat.

La pilona automàtica

Sobre la pilona automàtica de la plaça Prim, que desvia la circulació, Enrech explica que el balanç de l’ús «és positiu» i que «no s’ha registrat cap incidència» llevat d’una de protagonitzada per un autocar turístic que «no va veure el senyal de la plaça de la Sang que indica que no es pot continuar circulant pel raval i que cal desviar-se a través de Doctor Robert amunt». Salvant aquest «fet concret», el resultat que està donant el nou mecanisme «és francament positiu». L’accés de cotxes i motos des del raval de Santa Anna a la plaça Prim està tancat, cada dia, entre les onze del matí i la una de la matinada, i obert durant tota la resta de la jornada.

tracking