Diari Més

Cultura

La Biblioteca Pere Anguera fa prop de 50 préstecs i rep 75 visites cada dia

L’equipament, que va tancar 2017 amb més de 23.000 atencions, quedarà complet amb l’habilitació del soterrani com a arxiu

L'edifici va quedar inaugurat oficialment el 18 de novembre de l'any 2015.

La Biblioteca Pere Anguera fa prop de 50 préstecs i rep 75 visites cada diaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les instal·lacions de la Biblioteca Pere Anguera van registrar, al 2017, un total de 23.073 visites. L’equipament va realitzar durant el mateix període, segons les dades facilitades pel Departament de Cultura al Diari Més, fins a 15.494 préstecs. Les xifres deixen una mitjana de 75 usuaris i uns 50 exemplars que surten de l’equipament cada dia, tenint en compte l’horari operatiu del servei. I fan preveure un creixement enguany: en els primers cinc mesos, fins al 31 de maig, les visites han estat 11.554 i els préstecs, 6.929. Exactament 877 persones van obtenir el seu carnet a la Pere Anguera l’any passat, una quantitat que aquest 2018 s’enfila –acumulada– fins als 1.090.

L’edifici, que va ser inaugurat el 18 de novembre del 2015 com la segona de les biblioteques municipals de Reus, adherida també a la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya, va néixer amb un doble objectiu: apropar aquest àmbit a la zona sud de la ciutat i fomentar la lectura i l’accés a la informació com a eines de creixement personal i de transformació social, en estreta col·laboració amb les entitats de la zona. La construcció haurà de quedar pròximament completada, transcorreguts tres anys des de la inicial posada en marxa, amb l’habilitació del soterrani com a arxiu, destinat a la documentació administrativa que es troba vinculada a l’activitat del mateix consistori però també a la que es desprèn directament de la biblioteca. Amb un pressupost de 121.000 euros, IVA inclòs, l’Ajuntament va treure a licitació els darrers treballs pendents a la Biblioteca Pere Anguera el passat mes de març. Tenint en compte la finalitat que es donarà a l’espai del soterrani, les feines aniran principalment enfocades, tal com detalla el plec de condicions, a dotar-lo de totes les mesures de sectorització, contra incendis, evacuacions i seguretat per tal de complir amb la normativa vigent. El contracte d’obres té una durada prevista de 4 mesos. Els espais d’arxiu d’aquest espai de la biblioteca tenen una superfície aproximada de 1.000 metres quadrats. Les que sí que ho han fet són l’atenció al públic, el préstec, les activitats de dinamització de la lectura i l’arxiu Pere Anguera. Fa pocs mesos, l’Ajuntament va ampliar la dotació informàtica de l’equipament, que va passar de tenir 4 ordinadors a 14.

Al 2016, el primer any complet que la biblioteca va viure després de la inauguració, s’hi van fer 368 carnets i es van rebre 20.558 visites. També es van realitzar un total de 116.526 préstecs. Les xifres, limitades en comparació a les que deixa la Biblioteca Central Xavier Amorós, queden emmarcades tant en el rol que juga la Pere Anguera com en la seva curta trajectòria.

Bona salut de la Xavier Amorós

Pel que fa a la biblioteca Xavier Amorós, i també segons dades facilitades pel Departament de Cultura, les visites rebudes l’any 2017 van ser 178.721. En el mateix marge de temps, van realitzar-se un total de 93.525 préstecs. Al 2016 les visites havien estat 191.857 i els préstecs, fins a 107.604. Pel que fa als carnets que s’han fet a l’equipament, en són, a 31 de maig, 65.833.

tracking