Diari Més

Comerç

Fins a 35 venedors opten a les 25 llicències per entrar al Mercat de Marxants de Reus

El concurs prioritza parades de cosmètica i ferreteria, premia les que tenen datàfon i preveu generar llista d’espera si hi ha més peticions que permisos

Algunes parades del Mercat de Marxants, en una imatge d'arxiu.

Fins a 35 venedors opten a les 25 llicències per entrar al Mercat de MarxantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 35 han estat les sol·licituds presentades, d’inici, a l’àrea d’Urbanisme per optar a les 25 autoritzacions d’exercici de la venda ambulant que l’Ajuntament va treure a licitació fa dos mesos, 23 de les quals es corresponen amb espais a l’entorn del Mercat Central –15 per als dilluns i 8 per als dissabtes– i les dues restants, per a parades dels dimecres al voltant del Mercat del Carrilet. D’entre aquestes 35, però, només 5 van registrar-se amb tota la documentació requerida, mentre que a la resta se’ls va donar un període de tres dies, a finals de juny, per subsanar els defectes detectats.

El plec de condicions detalla que les parades s’adjudicaran per un període de 15 anys, i el pressupost global de licitació és de 34.653,81 euros IVA inclòs. Per incentivar la presència al Mercat de Marxants de productes que actualment no hi són, o bé que hi són però amb poques parades, Urbanisme ha establert una forquilla de puntuació de les propostes vinculada a aquesta qüestió. Així, els marxants que plantegin parades de roba, calçat, bosses i marroquineria, basar i bijuteria rebran un punt en l’apartat de criteris d’adjudicació automàtics. Arbres i plantes, perfumeria i cosmètics, ferreteria i parament de la llar, estris de cuina, adrogueria i altres de diferents excepte els relacionats amb animals puntuaran doble.

L’aspecte i les comoditats

L’Ajuntament no descuida l’aspecte i els serveis del Mercat de Marxants. Així, pel que fa al tipus de parades, concórrer a la licitació amb camió-tenda dóna 4 punts, fer-ho amb remolc-tenda 3 punts, la parada amb remolc dóna 2 punts i la parada tradicional de ferros, 1. Suma disposar de terminal de pagament amb targeta, tenir treballadors a càrrec amb contracte i assistir a cursos de formació relacionats amb el sector. Els marxants escolliran ubicació per ordre de puntuació i, si el nombre de sol·licituds supera les autoritzacions, es generarà una llista d’espera.

tracking