Diari Més

Mobilitat

El bitllet de bus urbà es podrà pagar amb targeta de crèdit al setembre

Reus Transport treballa per rebaixar el temps del cobrament per sota dels 20 segons per passatger

El servei de wifi als autobusos es va instal·lar a principis de maig.

El bitllet de bus urbà es podrà pagar amb targeta de crèdit al setembreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comprar el bitllet senzill per pujar a l’autobús urbà fent servir la targeta de crèdit serà possible a partir del setembre. És la previsió amb què treballa ara Reus Transport, que ultima la posada en marxa del nou sistema mirant de rebaixar el temps de pagament per sota dels 20 segons per persona.

El president de l’empresa municipal, Marc Arza, explicava en la presentació de la renovació de la flota de vehicles que la millora «hauria d’estar en marxa entre setembre i octubre» i que el principal escull és, precisament, el de la lentitud del mecanisme, perquè «20 segons són massa i no ens podem permetre una espera tan llarga per cada passatger». «Els tècnics», detallava, «estan treballant» en aquest àmbit i serà un cop quedi resolt quan pagar amb targeta de crèdit sigui una realitat.

El funcionament dels datàfons, de retruc, resulta viable gràcies a la implantació, fa uns mesos, del servei de wifi a bord dels autobusos de Reus Transport, el WifiBus, que permet als usuaris connectar-se a internet de manera gratuïta durant el trajecte. Els nous vehicles que, a partir del febrer, comencin a circular per Reus com a part de la nova flota, incorporaran també carregadors per a mòbils i tauletes a través d’USB.

El sistema de WifiBus

L’ús del WifiBus es fa a través de la introducció de les credencials que estan col·locades de manera ben visible a l’interior de tots els vehicles: els usuaris han de localitzar amb el seu dispositiu la xarxa REUSTRANSPORT i introduir la contrasenya, que també és REUSTRANSPORT, tot escrit en majúscules. El servei és per telèfons, tauletes i ordinadors portàtils. El projecte ha suposat una inversió de 9.400 euros. La xarxa WiFiBus s’afegeix a la xarxa d’accés a Internet gratuïta que ofereix l’Ajuntament de Reus, Reus WiFi, i que dóna cobertura a través de 16 punts situats a la via pública. El balanç del 2017 va tancar amb més de 106.500 usuaris.

tracking