Diari Més

Laboral

La plantilla de l'Ajuntament tindrà 12 mesos de període de lactància

Amb el nou conveni, pendent de votar-se dimarts al ple, el preu de l’hora extra augmenta 2,5 euros

Una imatge d'arxiu de la façana del palau municipal.

La plantilla de l'Ajuntament tindrà 12 mesos de període de lactànciaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de Reus votarà dimarts, en sessió extraordinària, l’aprovació del nou conveni laboral de la plantilla d’empleats públics. Amb la proposta, que dimecres va rebre llum verda de l’assemblea de treballadors, el període de lactància passa de 20 setmanes a 12 mesos, el permís de paternitat s’allarga de 4 a 5 setmanes i el preu per hora extra s’incrementa en 2,5 euros ara i en preveu 2,5 més per al 2019. També es fixa un màxim de 32 hores setmanals de consultes mèdiques i la jornada laboral passa de 37,5 a 35. La vigència del document serà de tres anys, fins el 31 de desembre del 2020, a excepció d’alguns articles.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, valorava ahir el redactat i feia públic un «agraïment a l’assemblea, als representants dels treballadors i a tots els empleats de la corporació la seva voluntat d’entesa» alhora que expressava «la satisfacció per la capacitat negociadora que ha mostrat el govern que presideixo». En l’actual context de recuperació econòmica, deia, «els treballadors tenen dret a veure recompensat el seu esforç en igual proporció en què milloren els serveis que prestem a la ciutadania».

L’acord també preveu un increment del complement específic de l’1,% que seria aplicable de l’1 de gener al 30 de juny del 2018 i un segon increment del 0,25% respecte a l’anterior que en principi entraria en vigor a partir de l’1 de juliol del 2018. «Rigor, contenció, eficàcia i eficiència han estat i són les màximes que cada dia trasllado al govern que presideixo. I els treballadors municipals, no sense esforç, han entès aquest compromís», concloïa l’alcalde.

«Compleix tot per ser aprovat»

Per la seva banda, el regidor de Recursos Humans, Daniel Rubio, explicava ahir que el nou conveni compleix la normativa en matèria laboral i tots els requisits per la seva aprovació al ple del dimarts. I deia que «ha estat objecte de fiscalització i validació prèvia per la intervenció municipal». Ara s’acumularan dies addicionals de vacances per antiguitat i es complementa al 100% les retribucions fixes en baixes d’incapacitat temporal o accident.

tracking