Diari Més

Comerç

El projecte de nou Mercat del Carrilet capta l'interès de diversos súpers

Reus Mobilitat i Serveis prorroga 7 mesos la ronda de consultes amb operadors i licitarà la futura intervenció al febrer del 2019

L'actual edifici anirà a terra i se n'aixecarà un amb diferent configuració física i comercial.

El projecte de nou Mercat del Carrilet capta l'interès de diversos súpersOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El període de consultes amb operadors del sector privat que Reus Mobilitat i Serveis va iniciar, a principis de juny, per conèixer la viabilitat de la futura construcció i gestió d’un nou Mercat del Carrilet ha desembocat en converses amb diverses cadenes d’autoserveis i supermercats que exploren, en diferents termes, la possibilitat d’instal·lar-s’hi. Fonts municipals confirmen al Diari Més que, a hores d’ara, hi ha més d’una firma analitzant el plantejament que se’ls ha posat damunt la taula. Ha estat per atendre a aquesta situació, i per respondre al marge sol·licitat per les pròpies cadenes, que l’empresa municipal ha acordat prorrogar la fase de contactes preliminars, la qual hauria conclòs el 8 d’agost, i ampliar-la fins el 28 de febrer del 2019. Serà llavors, d’aquí a set mesos, quan s’obri el procés de licitació per adjudicar el projecte.

Les mateixes fonts concreten que en aquests gairebé 60 dies «s’han presentat diferents propostes a diferents operadors i la major part d’ells s’han mostrat interessats en els projectes». I que, per tant, «el que han demanat és que, tenint en compte que estem en època d’estiu, puguin disposar de més marge per mirar quina és la inversió que haurien de fer i quin és el projecte urbanístic que s’ha de tirar endavant». El funcionament habitual d‘operadors d’aquest tipus implica plans territorials d’expansió a uns 3 o 4 anys vista. És en aquests plans on, a més curt termini, Reus Mobilitat i Serveis sondeja el lloc que pot tenir l’escenari del Mercat del Carrilet.

El plec que regeix les consultes preliminars recull que «actualment, resulta gairebé imprescindible, a l’hora de configurar un mercat municipal, la presència d’un supermercat que complementi l’oferta de les parades especialitzades tradicionals i que actuï com a motor i pol d’atracció dels potencials clients del mercat». Per això, «abans de procedir a la licitació dels contractes públics corresponents a la projecció, construcció i posterior gestió del Mercat del Carrilet, Reus Mobilitat i Serveis, a l’objecte de conèixer l’estat actual del mercat en l’àmbit de la gestió de supermercats», està tirant endavant aquest procés. Tot plegat emana de l’estudi encarregat al 2016 a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona per redibuixar el futur del Mercat del Carrilet, i que va concloure la conveniència d’apostar per la mateixa ubicació amb una transformació física i comercial.

Entre les múltiples qüestions que es tracten en aquestes consultes hi ha l’alternativa de participar al finançament del mercat que es construeixi i fer-ho a través d’un contracte de concessió d’obra que inclogui l’aixecament del propi equipament i l’explotació del supermercat, però també l’opció d’entrar a la gestió integral del mateix mercat, incloses les parades minoristes especialitzades. Igualment, en aquest punt s’aborden les característiques físiques dels locals necessaris per a la implantació dels operadors: superfícies aproximades de sales de venda i la resta d’instal·lacions complementàries o les configuracions físiques de l’establiment. Totes les empreses interessades en accedir a la licitació que se’n derivarà hi poden ser.

Lloguer de parades fins al 2021

Mentre es defineix la proposta final i es tira endavant el projecte, l’Ajuntament treballa perquè els paradistes, les concessions dels quals acabaven al juny del 2019, puguin seguir al Mercat del Carrilet. Així, probablement facultarà Reus Mobilitat i Serveis per establir contractes d’arrendament fins al juny del 2021.

tracking