Diari Més

Societat

Un veí de Reus inicia una creuada perquè li retirin 2.404 euros de multa pel seu gos

Ha rebut la sanció per no tenir la llicència d’un American Staffordshire que duia el fill i assegura que la té i que l’Ajuntament li va dir que al fill no li calia

Imatge de Rocky.

Un veí de Reus inicia una creuada perquè li retirin 2.404 euros de multa pel seu gosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Reus ha iniciat una creuada perquè li sigui retirada una sanció vinculada a la tinença del seu gos Rocky. L’animal és de raça American Staffordshire, que està inclosa dins la catalogació de potencialment perilloses, i la imposició de la multa ha suposat desemborsar la xifra de 2.404 euros, el màxim que es pot reclamar per una qüestió d’aquest àmbit al municipi.

L’home, que ha narrat en els darrers dies el minut a minut del cas a través de les xarxes socials i ha posat en marxa una campanya a la plataforma Change.org i també física que ahir «superava les 4.000 signatures», sosté que, un any enrere, «la Guàrdia Urbana va aturar el meu fill, que duia el gos, i va donar-li una acta d’intervenció on posava que calia presentar a l’Ajuntament tots els papers i la titularitat de l’animal». Com que, explica el mateix veí i propietari de la mascota, «ho tenia tot, hi vaig anar i vaig presentar-ho». Però, diu, «un any després em va arribar una multa de Medi Ambient de 2.404 euros. No hi ha denúncia prèvia com hauria d’existir i la sorpresa en arribar aquesta ha estat increïble. I hem pagat, evidentment, perquè si no la quantitat hauria sumat interessos», en un ingrés que va realitzar-se el passat 19 de juliol.

Tipificada com a «molt greu»

En la documentació difosa per l’home a través de Facebook s’indica que la infracció que apunta l’Ajuntament està tipificada com a «molt greu» i consisteix en «no disposar de llicència per la tinença d’un gos potencialment perillós». El veí assegura que tant ell com la seva dona tenen els pertinents permisos per acollir un gos de raça considerada potencialment perillosa i que Medi Ambient els va informar que el noi, en estar inclòs al nucli familiar, podia dur l’animal a passejar sense tenir-los també ell. En tot cas, manté, «si ens haguessin donat 20 dies abans de sancionar, com diuen que fan, i ens haguessin dit que calia que –el fill– tingués la llicència, se l’hauria tret».

L’home considera la sanció per l’episodi amb el Rocky «injusta» i també «desproporcionada» i és per això que, assegura, convocarà en els propers dies concentracions de protesta per la multa de 2.404 euros. Només a la iniciativa oberta a Change.org s’han adherit més de 2.700 persones. El propietari de l’animal ha estat rebut en els darrers diverses vegades en reunions a l’Ajuntament amb, segons relata, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, però «han tornat a mirar el cas i veuen que és just».

L’Ajuntament va obrir al 2017 un total de 57 expedients sancionadors relacionats amb la tinença de gossos considerats potencialment perillosos.

tracking