Diari Més

Educació

L'Escola Prat de la Riba instal·larà un mòdul i l'INS Tapiró serà un sol edifici

Ensenyament invertirà a partir de l’estiu i fins a finals d’any 490.000 euros en executar obres de millora a quatre centres públics

L'Ajuntament va col·locar, al març, nova llum a la Prat de la Riba.

L'Escola Prat de la Riba instal·larà un mòdul i l'INS Tapiró serà un sol edificiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Educació Especial Font del Lleó, l’Escola Prat de la Riba, l’Institut Josep Tapiró i el Salvador Vilaseca viuran, progressivament a partir de l’estiu i fins acabar aquest 2018, treballs de millora a les seves instal·lacions. Ensenyament destinarà, tal com expliquen fonts del mateix Departament al Diari Més, un total de 492.155 euros a realitzar aquestes intervencions, algunes de les quals es posaran en marxa coincidint amb l’aturada de les classes. Les mateixes fonts precisen que els quatre centres públics «seran objecte d’obres RAM, obres menors que s’hi fan com ara reformar menjadors, millorar pistes esportives, instal·lar calderes o substituir cobertes». Per dur a terme les actuacions, afegeixen, «s’aprofiten períodes de vacances escolars on els centres són buits i no s’interfereix en el dia a dia dels docents». La xifra és gairebé idèntica a la que es va destinar l’any passat a escoles i instituts de la capital del Baix Camp i 100.000 euros superior a la que s’hi havia reservat el curs 2015-2016.

En detall, en el cas del CEE Font del Lleó, hi ha previst continuar ampliant espais, com ja es va fer l’estiu anterior de cara a l’inici del 2017-2018. En aquell moment, s’hi va materialitzar la construcció de dos nous aularis, uns lavabos i algun despatx de coordinació, seguint la línia d’expansió programada al Centre d’Educació Especial que comparteix espai amb l’Escola Ciutat de Reus. El CEE Font del Lleó va canviar recentment el seu escut i la imatge.

Pel que fa a l’Escola Prat de la Riba, la inversió servirà per instal·lar un mòdul prefabricat dins el recinte del centre. Aquest donarà sortida a l’alumnat que ha hagut de ser desplaçat com a conseqüència de l’ampliació de la zona de menjador de l’escola, que va poder créixer suprimint una de les aules i que havia generat noves necessitats d’espai que Ensenyament resoldrà ara a través del mòdul. També s’hi faran reformes interiors. Fa pocs mesos, a principis de març, l’Ajuntament va inaugurar a l’Escola Prat de la riba una nova il·luminació ornamental per la celebració de l’Any Caselles, arquitecte autor de l’edifici.

Reparar filtracions d’aigua

L’Institut Josep Tapiró connectarà interiorment, aprofitant una part dels 492.000 euros d’Ensenyament, els dos edificis en què es troba dividit el centre. Fins ara, el pas d’un a l’altre s’havia de fer mitjançant una rampa que es troba a l’exterior, cosa que dificultava el pas, per exemple, a l’hivern o en els dies de pluja. Després de les obres, els dos blocs quedaran, d’alguna manera, enllaçats en un de sol, de manera que no calgui sortir per arribar d’un a l’altre. A més, el Departament intervindrà també sobre la zona del terrat, per tal de reparar la coberta on en els darrers temps s’havien originat goteres que provocaven molèsties a l’activitat de l’equipament els mesos de fred.

L’últim centre on s’aplicaran millores és l’Institut Salvador Vilaseca. A aquest, tal com detallen des d’Ensenyament, se substituiran els generadors tèrmics i s’actuarà a la línia de vida. Entre les obres visibles hi ha les que estan orientades a la façana de l’edifici, que dóna directament al carrer de Misericòrdia, on s’intervindrà sobre els revestiments. Des del Departament insisteixen en que els treballs, mentre es duen a terme, no tindran repercussió al dia a dia de docents i alumnes.

tracking