Diari Més

Transport

Els nous busos de Reus tindran més capacitat i reduiran les emissions contaminants

El febrer de 2019 arribaran els primers 10 autobusos i el juny de 2020, 3 unitats més

Imatge de l'interior dels nous busos de Reus Transport.

Els nous busos de Reus tindran més capacitat i reduiran les emissions contaminantsAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de Reus Transport celebrat a principis de juliol va adjudicar a l’empresa EVOBÚS IBÉRICA SA el contracte de subministrament de tretze autobusos de la marca Mercedes Benz per al servei de transport col·lectiu urbà. L’adjudicació s’ha fet en règim d’arrendament i inclou el manteniment integral de cada vehicle i la cobertura de riscos. El cost total de 13 autobusos per 10 anys serà de 6,98 milions d’euros.

Els nous autobusos de Reus Transport tindran més capacitat i suposaran una reducció de les emissions contaminants respecte a la flota actual. El febrer de 2019 arribaran els primers 10 autobusos i el juny de 2020, 3 unitats més.

En total, 13 autobusos per renovar completament la flota de Reus Transport, que compta amb una antiguitat mitjana de gairebé 11 anys per vehicle si s’extrapola el quilometratge realitzat: aproximadament 65.000 km/any per bus. Això significa un alt grau d’envelliment que suposa un increment d’incidències del servei per avaries mecàniques i elèctriques de totes les unitats i l’elevat temps que cal destinar al manteniment dels vehicles.

Els nous autobusos augmenten la capacitat dels vehicles actuals: de les 88 actuals es passa a 104 places: 24 assegudes i 80 de peu. El vehicle també incorpora fins a tres espais per a cadires de rodes o cotxets infantils.

Quan s’hagi renovat tota la flota, Reus Transport disposarà de tres vehicles de reserva per garantir el servei quan sigui necessari fer tasques de manteniment o reparació. Aquests vehicles de reserva seran els tres busos actuals que estiguin en millors condicions per reforçar el servei. Per tant, Reus Transport disposarà el 2020 d’una flota de 16 autobusos de 12 metres.

Sostenibilitat ambiental

La nova flota reduirà entre un 71 i un 91% l’emissió de contaminants que afecten a la qualitat de l’aire i, en un 20,5%, els gasos responsables de l’escalfament global.

Són dièsel i compleixen amb escreix els límits marcats per l’Euro VI –la denominació europea que restringeix les normes d’emissió de gasos de combustió– i incorporaran un sistema de filtres que rebaixa àmpliament els valors d’emissió permesos per aquesta norma.

A més, els vehicles incorporen diverses mesures per reduir en consum i, per tant, les emissions contaminants. Els vehicles disposen de la tecnologia necessària per a la instal·lació del sistema Ecodriving, que ajuda a una conducció més eficient a partir de diverses tècniques basades en la previsió i l’anticipació. Es calcula que aquest sistema permetrà estalviar fins a un 10% de combustible, reduir els costos de manteniment, millorar la velocitat mitjana i reduir el risc d’accidents.

I l’energia generada per la inèrcia i la frenada s’emmagatzema en uns mòduls de supercondensadors per alimentar equips com l’enllumenat, la informació electrònica o la ventilació. Això permet una reducció extra de consum i emissions de C02 del 3%.

Els nous vehicles comptaran amb diverses millores tecnològiques que permetran augmentar la seguretat, l’accessibilitat, la qualitat de la informació, i la comoditat i el confort dels usuaris.

tracking