Diari Més

Societat

L'Agència de l'Habitatge buida pisos ocupats a Mas Pellicer

La Generalitat gestiona 202 llars al barri, el 35% del total, i a 23 viuen persones de forma irregular

Al maig, un foc va originar-se a un immoble en aquesta situació.

L'Agència de l'Habitatge buida pisos ocupats a Mas PellicerOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que administra un total de 202 pisos a la zona de Mas Pellicer, ha emprès accions per desallotjar alguns dels immobles a les seves mans i que es troben ocupats de manera il·legal. Una sentència del passat 3 de juliol, entre les més recents, obliga les persones establertes de forma irregular a un dels apartaments del bloc 26 a abandonar-lo, sota l’avís que si no ho fan hi ha la possibilitat que es procedeixi al llançament. També a fer front al pagament de les despeses derivades de la demanda que Habitatge ha hagut d’interposar per arribar a aquesta resolució.

Dues altres sentències, amb data del maig i el setembre del passat 2017, van derivar en pronunciaments en la mateixa línia. Segons dades facilitades per la Generalitat, el nombre de pisos gestionats per l’Agència de l’Habitatge i ocupats il·legalment a Mas Pellicer, en recompte tancat el 25 d’abril, era d’un total de 23. Els 202 immobles que Habitatge té al barri suposen un 35% del global dels que hi ha.

Pagar els desperfectes

El de les ocupacions il·legals no és un problema nou per a Mas Pellicer. Tot just al febrer, l’Associació de Veïns I de Maig va arrencar el compromís d’Habitatge de fer-se càrrec dels desperfectes que originessin els ocupes als blocs que no són íntegrament gestionats per la Generalitat. En aquest sentit, el director dels Serveis Territorials d’Habitatge, Josep Maria Juncosa precisava fa algunes setmanes que «els desperfectes que hi poden haver són resultat dels que comporta el moment de realitzar l’ocupació, com ara danys a les portes als armaris de comptadors al moment d’enganxar-se als subministraments». Almenys fins al maig, però, la Generalitat no havia hagut de dur a terme cap intervenció vinculada a aquesta qüestió.

tracking