Diari Més

Societat

Un espai de joc per a famílies, l'estrena dels pressupostos participatius

El Centre Cívic Ponent acull la primera proposta materialitzada, amb capacitat per a 12 persones

Nens de fins a cinc anys poden beneficiar-se de la iniciativa, sempre sota la supervisió dels pares.

Un espai de joc per a famílies, l'estrena dels pressupostos participatiusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou espai de joc obert per a famílies del Centre Cívic Ponent ha estat el primer projecte fruit dels pressupostos participatius del 2017 en materialitzar-se. Al punt, que va inaugurar-se ahir, té capacitat per a una dotzena de persones i està adreçat a nens de fins a cinc anys, s’hi troben «joguines que no es poden traslladar habitualment al carrer» i que el converteixen en «un lloc alternatiu, a l’hivern i amb el canvi d’hora, perquè els pares hi duguin els seus nens».

Precisament perquè «no és una ludoteca», l’activitat haurà de tenir lloc sota vigilància dels mateixos pares, que disposen d’«elements de biblioteca de suport» per quedar inclosos al mateix espai», tal com explicava ahir la regidora de Participació, Montserrat Flores. La voluntat, explicava la mateixa Flores, ha estat «incorporar joguines de molts tipus i per a diferents edats», també «amb materials diversos i polivalents» per cobrir totes les necessitats. No cal una inscripció prèvia perquè, precisament, el que es busca és que sigui un espai obert sense horaris i, per tant, adaptat a les necessitats de les famílies dins l’horari habitual del Centre Cívic, de dilluns a divendres de les 9:00 h fins a les 9:00 h del vespre. Emmarcat dins la categoria de projectes petits, aquest està valorat tècnicament amb un pressupost de 5000 euros.

Seguiran els desfibril·ladors

Els 13 projectes restants sorgits dels primers pressupostos participatius de Reus, dotats amb uns 750.000 euros, continuen prenent forma, tots ells en diferents fases de concreció, redacció, licitació o execució. El següent en estrenar-se serà el que, amb 16.200 euros, contempla la instal·lació de sis desfibril·ladors als centres cívics de Reus. «Per la seva complexitat», alguns dels projectes grans i més esperats, que responen a reivindicacions, com ara el trasllat del transformador del barri Immaculada -que anirà a la cantonada del carrer de la Immaculada i el carrer de l’Església, no s’impulsaran fins al 2019.

Durant el primer trimestre de l’any vinent hi ha programada també la col·locació d’elements adaptats per a nens i nenes amb mobilitat reduïda a diferents places i parcs de la ciutat –15 àrees i almenys una per districte, amb 100.000 euros al global–, l’arranjament de l’antic barranc del barri Montserrat –amb 91.000 euros–, i la creació d’un parc per a famílies al parc del Roquís –uns 150.000 euros– amb una zona de joc i una de pícnic amb taules.

Convocatòria passat l’estiu

Serà després de l’estiu, reiterava ahir la regidora Flores, que es posarà en marxa el procés per als nous pressupostos participatius, corresponents al 2018.

tracking