Diari Més

Societat

Tanquen i assequen la font d'Anselm Clavé de Reus perquè els coloms no hi beguin

Medi Ambient implanta mesures per limitar una població d’aus que es fixa en 40.000 exemplars

Un operari realitza feines a la font, a la part central de la plaça.

Tanquen i assequen la font d'Anselm Clavé de Reus perquè els coloms no hi beguinOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desplegament de mesures dins el pla de xoc per controlar la població de coloms a Reus continua endavant i se centra, coincidint amb els mesos de calor, en la col·locació d’elements de barrera a algunes fonts ornamentals del municipi per evitar que els animals hi beguin. Una intervenció d’aquest tipus s’està duent a terme ara a la font de la plaça de Josep Anselm Clavé on, tal com precisen fonts municipals, Brigades ha iniciat ja l’assecament de la instal·lació. L’actuació pren una especial rellevància en aquestes dates perquè és a l’estiu quan un major nombre de coloms es concentra a l’entorn dels punts d’aigua.

En total, són vuit els sortidors on s’aplicaran mecanismes contra els coloms de manera gradual, consistents en petites millores adaptades a les característiques de cada font, com el rebaixat o l’alçat dels vasos d’aigua o la incorporació de materials metàl·lics lliscants per impedir l’accés dels animals a l’aigua. Les obres, que es van iniciar a principis d’any a diferents espais, tenen un pressupost global de 42.634,42 euros IVA inclòs.

Carme i passejos, punts calents

Segons les dades aportades al maig, en el marc de la presentació de la campanya Ajuda’ns a controlar la població de coloms, Medi Ambient calcula que la ciutat compta amb una població de 40.000 coloms. I ha elaborat un mapa dels «punts calents» de la ciutat pel que fa a presència d’exemplars. Aquests es corresponen amb el barri del Carme, els passejos i al passeig Mata.

L’Ajuntament es deixa cada exercici prop de 100.000 euros en el control de la població de coloms. I només al 2017, amb els sistemes de xarxa i de gàbies, Reus va realitzar unes 6.000 captures. L’Ajuntament també realitza vols amb falconeria, ha fet arribar cartes als propietaris d’immobles abandonats –i amb portes o finestres obertes– perquè no s’hi produeixin ocupacions d’animals, va engegar una prova pilot amb un dispensador de pinso esterilitzant i sanciona els alimentadors. De multes, l’any passat se’n van imposar 4 per valor d’entre 300 i 400 euros. La xifra per donar menjar a les aus pot enfilar-se, amb la normativa a la mà, fins als 600 euros.

tracking