Diari Més

Turisme

L'operació sortida deixa a l'Aeroport 138 moviments i 25.300 passatgers

El cap de setmana del 13 al 16 de juliol marca el màxim d’activitat i aquest dissabte haurà estat un dels dies amb més viatgers de la temporada d’estiu

Usuaris a les instal·lacions de la capital del Baix Camp, en l'inici de la campanya turística, al març.

L'operació sortida deixa a l'Aeroport 138 moviments i 25.300 passatgersOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre divendres 13 de juliol i avui, dilluns dia 16, l’Aeroport de Reus haurà realitzat un total de 138 moviments amb 25.306 seients comercialitzats per les diferents companyies aèries. Les xifres, facilitades per Aena al Diari Més, coincideixen amb l’operació sortida a l’equipament de la capital del Baix Camp. Aquesta, tot i no estar articulada com a tal, «sí que es correspon, probablement, amb un dels moments més forts de la temporada d’estiu», precisen les mateixes fonts.

El dia de més activitat a les instal·lacions reusenques va ser dissabte, quan es van registrar 52 aterratges i enlairaments que donaven lloc a 9.278 seients. Ahir diumenge l’Aeroport va acollir 40 moviments amb places per a 7.392 passatgers i divendres, el primer dia de l’operació sortida, fins a 36 moviments per a 6.828 seients. Avui n’hi ha programats encara 10 més amb fins a 1.808 places.

Des d’Aena concreten que, malgrat que les aerolínies acostumen a programar els vols amb una periodicitat determinada –i, per tant, cada cap de setmana de la campanya turística n’hi hauria una quantitat similar–, és durant aquestes dates quan l’ocupació dels avions resulta més elevada i, per tant, es traslladen més passatgers.

Període d’intensitat

L’Aeroport de Reus oferirà durant la temporada d’estiu, que s’allargarà 31 setmanes fins el 27 d’octubre, més d’un milió de seients de sortida i arribada repartits en prop de 6.000 moviments. La dada resulta especialment significativa perquè, al 2017, l’equipament va tancar l’any amb un balanç d’1.022.964 passatgers i la Taula de l’Aeroport s’ha fixat l’objectiu de repetir la fita. La immensa majoria dels viatgers que hi passen al llarg de l’any ho fan als mesos de calor.

Els països amb més demanda a les instal·lacions de la capital del Baix Camp per al global de l’estiu són, en aquesta campanya, Regne Unit –amb més de 356.000 seients de sortida–, Irlanda –que en posa a la venda un total de 94.194– i Holanda –que acumula més de 39.000 seients de sortida. Una dotzena de companyies ofereixen des de l’Aeroport 36 destinacions durant l’estiu.

La que més ha guanyat en capacitat d’atracció, tal com detallen des d’Aena, és Polònia, que incrementa el nombre de bitllets disponibles en un 122% després d’haver-se estrenat l’anterior temporada d’estiu a Reus, a través de Rainbow Tours i el seu enllaç amb Katowice. Per estricte ordre, la següent destinació que ha sumat és Rússia, per a la qual s’han posat a la venda un 38,9% més de seients. Rússia va repetir l’any passat i va vendre 17.645 seients. La tercera és Irlanda, que ha afegit un 27,1% més de seients a la seva operativa de la temporada turística del 2017.

Entre les novetats de l’estiu 2018, Ryanair ha obert rutes amb Shannon i Manchester. TUI vola a Aberdeen amb 9.000 places i un vol a la setmana del 13 de maig al 28 d’octubre. I Brussels Airlines connecta amb Brussel·les, del 5 de maig al 26 d’octubre, amb dos vols setmanals i 10.000 bitllets. Aurinko Estònia opera, també per primer cop i com a gran estrena de la temporada, xàrters amb Tallin, de l’1 de maig al 12 de juny, un a la setmana i amb 2.160 places.

tracking