Diari Més

Economia

L'antiga seu de la Seguretat Social se subhastarà a partir de 334.000 euros

L’Estat engega el procés per desprendre’s dels baixos de Bertran de Castellet i altres tres immobles a Tarragona i Móra d’Ebre

Les dependències havien estat taxades ja a principis d'any amb la previsió de posar-les a la venda.

L'antiga seu de la Seguretat Social se subhastarà a partir de 334.000 eurosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Treball ha tret a subhasta pública les dependències de l’antiga seu de la Tresoreria General de la Seguretat Social, ubicades als números 4-8 del carrer Bertran de Castellet i tancades i sense projecte des de finals del 2016 pel trasllat dels serveis al nou edifici de la plaça Gandhi. L’espai, que es correspon amb els baixos d’una illa d’habitatges, abasta una superfície total de 744,98 metres quadrats dividits en tres parts. I té un preu de sortida de 333.700 euros. L’acte de subhasta se celebrarà el dia 26 de setembre, a primera hora, a la Direcció Provincial de la Tresoreria, a la Rambla Nova de Tarragona.

La finca de Bertran de Castellet es correspon amb un dels quatre lots que s’hi oferiran, i que també inclouen el número 21 del carrer Gaudí de Móra d’Ebre –de 400 metres quadrats i a partir de 41.760 euros–, el 15 del carrer Sevilla de Tarragona –401 metres i a partir de 259.300 euros– i el primer pis del 31-33 de Ramón y Cajal, també a Tarragona –239,83 metres i 259.300 euros. Si consumés la venda dels quatre immobles, només pel preu d’inici, l’Estat ingressaria una xifra superior als 890.000 euros. Tots quatre es poden visitar abans de la subhasta, les ofertes per la qual han de formalitzar-se abans del 14 de setembre.

Abans del pas a la plaça Gandhi, la Seguretat Social repartia els serveis d’aquest àmbit en dos punts: Bertran de Castellet, que va acollir les oficines de l’Administració i de la Unitat de Recaptació Executiva; i el 36 de l’avinguda dels Països Catalans, on hi va haver el Centre d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS). Al moment de consumar el trasllat a l’equipament a la zona del Velòdrom, que planteja unes instal·lacions més modernes i adaptades a les noves circumstàncies, des de la subdelegació del govern a Tarragona informaven que aquests dos punts havien quedat «sense ús i adscrits al patrimoni de la Seguretat Social». El passat mes de febrer, l’Estat havia encarregat la taxació de les dependències que ara sortiran a subhasta tant a Reus com a Tarragona i Móra d’Ebre.

Trasllat a la plaça Gandhi

L’Oficina Integral de la Tresoreria General de la Seguretat Social (OISS) a la plaça Gandhi, que es va estrenar al desembre del 2016, va costar uns 3,9 milions i va representar, un cop lliurada l’obra, un seguit de despeses afegides que van superar els 50.000 euros només durant el primer dels tres anys que va romandre enllestida i sense obrir. Disposa dos nuclis d’escala, dos d’ascensors i dos de lavabos per tal de mantenir una part separada per als treballadors i una altra oberta al públic. També inclou una zona de pàrquing exterior, destinada al personal, i una zona enjardinada i visible a través de les vidrieres que tanquen la construcció per ambdós costats. A principis d’aquest 2018, i en relació a l’edifici de la plaça Gandhi, encara es van aprovar prop de 30.000 euros per donar lloc a un sistema centralitzat de la il·luminació. L’estiu de l’any 2017, també es van haver de destinar diners a acabar de col·locar cortines, reparar un escapament d’aigua o al manteniment de sistemes de vigilància.

tracking