Diari Més

Societat

Reus obre 54 serveis per a pacients de malaltia inflamatòria intestinal

Es podrà accedir als edificis municipals i a una desena d’establiments comercials i gastronòmics

Els establiments participants presentaran aquest adhesiu.

Reus obre 54 serveis per a pacients de malaltia inflamatòria intestinalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament s’ha afegit al programa No em puc esperar, impulsat per l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya, que permet a les persones diagnosticades d’aquestes malalties poder utilitzar el lavabo en cas d’urgència. Així, podran accedir als serveis dels edificis municipals i d’una desena d’establiments comercials i gastronòmics de la ciutat. La voluntat, va exposar la regidora de Salut, Noemí Llauradó, és «fer taca d’oli i que s’hi puguin sumar més establiments privats».

Els 54 espais adherits a aquesta campanya estaran identificats amb un adhesiu. Per tal de poder-ne fer us, aquelles persones qui estiguin diagnosticats de Crohn o Colitis Ulcerosa hauran de recollir un carnet a l’Hospital Sant Joan, que també els permetrà accedir a lavabos adscrits a aquesta iniciativa arreu de Catalunya. A més, el projecte inclou una aplicació amb un mapa on apareixen identificats els serveis disponibles.

El Crohn i la Colitis Ulcerosa són malalties inflamatòries intestinals que afecten tot el tub digestiu i el còlon, respectivament, i de moment no tenen cura.

tracking