Diari Més

El CDR valora diverses vies per estrenar el parc de l'1 d'octubre

Exigiran una inauguració oficial a l’alcalde

El col·lectiu va realitzar ahir dimecres una assamblea oberta.

El CDR valora diverses vies per estrenar el parc de l'1 d'octubreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comité de Defensa de la República a la capital del Baix Camp ha començat a moure’s per tal de poder inaugurar el Parc de l’U d’octubre - Jardins de Mas de Mayner. Després que la placa en aquest punt s’instal·les ja fa prop d’un mes, i que la CUP els animés a dur-hi a terme algun acte, el col·lectiu estudia quines vies utilitzar.

El CDR no vol inaugurar-lo, sinó que vol «estrenar-lo al servei del poble, ha de ser un reconeixement a la gent que va fer possible l’1 d’octubre», van defensar en una assemblea oberta celebrada ahir al vespre a la plaça del Baluard.

La idea que tenia el col·lectiu, i que van traslladar a l’assemblea oberta, era la de dur-hi a terme un sopar popular que es pogués amenitzar amb alguna actuació musical. L’estrena del parc la fixaven per finals d’agost o principis de setembre i, pels voltants de l’1 d’octubre, planejaven un altre acte de record i commemoració a la data. Finalment, la idea que va quallar va ser la d’exigir a l’alcalde, Carles Pellicer, una inauguració oficial, que es fes en una data propera al dia del referèndum, de manera que s’apleguessin les celebracions institucionals i del CDR. El col·lectiu va acordar iniciar una recollida de firmes per portar al ple aquesta voluntat.

L’acte de l’ANC

Aquest dissabte, l’ANC ja durà a terme un acte al parc, que substituirà l’antiga Festa per la independència. L’acte s’iniciarà amb una cercavila des del Pallol, a les sis de la tarda, i es clourà amb un acte al parc de l’U d’octubre - Jardins de Mas de Mayner amb diverses intervencions.

tracking