Diari Més

Un espai on les necessitats especials i la vulnerabilitat no són cap impediment

L’escola Alba organitza el Casal Adaptat, del qual podran gaudir una cinquantena d’infants durant el juliol i principis d’agost

Les activitats amb gossos son l'estrella del Casal Adaptat.

Un espai on les necessitats especials i la vulnerabilitat no són cap impedimentGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest estiu gairebé 280 infants de la ciutat que presenten necessitats especials o amb famílies en situació de vulnerabilitat social podran gaudir del lleure gràcies als casals d’estiu. Les regidories de Benestar Social i Ensenyament treballen conjuntament per tal d’oferir aquest servei en diversos centres. En concret, es realitza el Casal d’Estiu Adaptat, que organitza l’escola Alba d’educació especial; i el Casal Adaptat Gaudí, a càrrec de l’Associació Aspercamp.

A més d’aquests dos campus més especialitzats, es reserven un total de 25 places per a infants amb necessitats educatives especials, els quals participen en casals organitzats per esplais o agrupaments escolta i que compten amb un monitor de suport. També es du a terme el programa Conviu l’Estiu, que ofereix 150 places en un gran nombre d’activitats lúdiques. Tots aquests casals es desenvolupen, principalment, durant els mesos de juliol i principis d’agost.

El Col·legi General Prim acull el Casal d’Estiu Adaptat, organitzat per l’escola Alba. Aquest compta amb 40 infants escolaritzats en centres o unitats d’educació especial de Reus i infants de necessitats educatives especials residents a Reus i els seus germans. Una vintena de monitors -cadascú té cura de dos infants- fan possible que aquest nens i nenes puguin gaudir de l’estiu, realitzant activitats de tot tipus.

Els assistents no només juguen, fan esport, teràpia o tallers al centre educatiu. Saúl Núñez, director del casal, exposa que també es realitzen diverses activitats fora del col·legi. «Quan anem a la piscina veus que els nens gaudeixen molt, és un canvi amb el que fan quan són a l’escola», detalla.

Jocs del Mediterrani

El General Prim es converteix, durant els dies del casal, en seu dels Jocs del Mediterrani. El centre d’interès, el fil narriatiu entorn el qual es conceben les activitats, està dedicat a aquesta cita: «L’objectiu és fer les activitats el més esportives possible i molt dinàmiques; aquests infants estan acostumats a manualitats i altres idees més quietes», detalla Núñez.

Així i tot, es realitzen altres activitats que els permeten tenir un tracte més proper i personal, com pot ser la musicoteràpia o la teràpia amb gossos. «Aconseguim que tots estiguin atents i tranquils, és increïble perquè amb la resta de jocs és impossible», assegura el director del Casal Adaptat.

Els monitors que treballen amb l’escola Alba estan formats i tenen experiència amb infants que presenten algun tipus de discapacitat.

tracking