Diari Més

Salut

La segona fase per ampliar el CUAP Sant Pere s'iniciarà aquest estiu

El projecte, que permetrà adequar el nou espai per al servei de radiologia i l’entrada al CAP, s’executarà durant quatre mesos

La recepció de l'edifici s'ampliarà amb la nova sala d'espera.

La segona fase per ampliar el CUAP Sant Pere s'iniciarà aquest estiuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei d’urgències del CAP Sant Pere viurà la segona fase d’ampliació de les seves instal·lacions. El projecte, que executa l’Institut Català de la Salut (ICS) es desenvoluparà en les dependències ja ampliades a principis d’aquest any. Les tasques, que tenen una previsió de quatre mesos de durada, permetran l’habilitació d’una nova part del sector per tal de poder-hi ubicar, a posteriori, el servei de radiologia.

En detall, les obres que s’hi duran a terme a partir d’aquest estiu, contemplen la sala d’espera de la zona d’urgències, el control, cinc consultes de triatge, magatzem i espais d’office i banys. Juntament amb aquestes actuacions, també es treballarà en la zona d’entrada al CAP, el que suposarà la tercera fase. Aquesta comportarà una ampliació de la recepció i la instal·lació d’un taulell únic d’atenció a l’usuari. Aquest, amb tot, tindrà una part dedicada al servei d’urgències.

La segona fase del projecte d’ampliació del CUAP té un pressupost de prop de 250.000 euros, del qual gairebé 145.000 es destinarà a obres d’enginyeria civil. Així, es tiraran a terra diverses sales de triatge i boxes per tal d’ampliar la sala d’espera i instal·lar els dos nous banys. També s’enderrocaran les sales d’espera i altres habitacions per tal d’habilitar l’espai per a la instal·lació del taulell únic; a més d’obrir una zona de pas que connectarà, de manera directa i per darrere els mostradors, amb el servei de radiologia.

Fins el desembre

La licitació per a les obres de la segona i tercera fase va sortir, ahir, a concurs públic, i el termini de presentació d’ofertes es clourà el proper 31 de juliol.La intenció de l’ICS és que es puguin adjudicar ràpidament per tal que sigui el mateix mes d’agost quan comencin les obres. El projecte preveu que la durada de les tasques s’allargui uns quatre mesos.D’aquesta manera, l’ampliació i adequació del servei d’urgències es finalitzi aquest mateix any. Un cop acabades les feines es podran ubicar els serveis que corresponen amb aquesta nova zona. De la mateixa manera que en la primera fase, l’ICS preveu una visita a les instal·lacions objectes de les obres, que es durà a terme aquest dijous 12 de juliol amb les empreses interessades en participar en la licitació.

Amb aquesta execució es donarà per tancada l’ampliació del CUAP Sant Pere. Quedarà, llavors, rehabilitar i millorar les zones que actualment ja estan obertes i funcionant, i que quedaran buides quan se’n reubiqui la seva activitat. Les obres s’han executat en diverses fases per tal de mantenir l’activitat al centre, donant prioritat a la part d’urgències abans que a l’accés principal del CAP entenent que aquesta última es veuria afectada quan l’interior de les noves instal·lacions ja poguessin restar operatives per als usuaris.

Durant tot aquest temps, l’ICS ha mantingut instal·lada senyalització especial per tal de guiar els usuaris del CAP Sant Pere a les zones operatives que no es veien afectades per les obres.

El taulell únic

La segona fase es durà a terme, únicament, a la planta baixa de la zona d’urgències. Abans s’havia treballat a la tercera planta, la qual va quedar temporalment tancada per poder materialitzar la redistribució dels serveis, i la segona planta, on es va treballar el sistema de climatització.

L’adaptació de la zona d’accés al CAP i la implementació del taulell únic acabarà amb els problemes que aquest va comportar fa uns mesos, durant l’execució de les obres de la primera fase. El tancament de diverses plantes va provocar que el taulell de la planta baixa rebés tots els usuaris dels diversos serveis, col·lapsant aquesta recepció i creant desconcert entre els pacients. Amb el nou taulell únic, més ampli i llarg, es posarà punt i final a aquesta problemàtica.

tracking