Diari Més

Política

Les Primàries Obertes volen ampliar la massa per «accelerar adhesions»

Defensen que es reuniran amb els partits polítics quan la iniciativa republicana tingui prou esforços

Prats, Batlle i Gibert, impulsors de les llistes republicanes.

Les Primàries Obertes volen ampliar la massa per «accelerar adhesions»G. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La iniciativa Primàries Obertes, que busca crear una confluència independentista de cara a les eleccions municipals del maig del 2018, ja suma 282 inscrits a Reus. Els seus impulsors es mostren «satisfets de la resposta ciutadana», com va argumentar l’advocat Salvi Batlle. El també advocat Lluís Gibert va exposar «el 90 o 95% de les persones inscrites són de Reus». El projecte es troba en una primera fase de creixement després de la seva recent aparició, i el passat dijous van dur a terme la primera trobada en la qual hi van participar una cinquantena d’adherits.

El nombre de participants en les Primàries Obertes reusenques fa ser optimistes els seus impulsors. Batlle va pronosticar «la crida accelerarà la incorporació dels actors polítics més grans -els partits-, i veient els últims passos creiem que es pot accelerar encara més». Salvi Batlle es referia als posicionaments de la secció local d’ERC i de l’alcalde Carles Pellicer, que en els darrers dies han obert la porta a participar d’una llista unitària independentista per a les municipals.

Amb tot, el contacte dels membres de les Primàries Obertes amb els partits polítics es farà «quan hàgim sumat més esforços i puguem establir marcs de confluència rellevants», va exposar Batlle. Carles Prats, de Demòcrates, va insistir que la iniciativa es troba en una etapa en la qual es prima «seguir augmentant la nostra massa». Així i tot, tant Batlle com Gibert i Prats van celebrar el suport a una llista unitària republicana que va mostrar, fa pocs dies, l’ANC.

Prats va pronosticar, tenint en compte les eleccions del 21-D, que «cap partit, per separat, podrà ser la llista més votada; no veiem cap motiu per no anar junts».

Un referent per altres ciutats

El projecte de Primàries Obertes a Reus és un dels més forts a Catalunya, per ser un dels primers a aparèixer i haver teixit contacte amb la iniciativa posada en marxa a Barcelona. Lluís Gibert va exposar que aquest contacte «ens ajuda a tenir i oferir una visió global», a més d’«ajudar altres localitats que no estan tan avançades com nosaltres».

Els reusencs participaran, el dissabte 14, en el congrés nacional amb altres iniciatives de llistes unitàries republicanes. L’objectiu serà posar en comú idees i objectius.

tracking