Diari Més

Veïnal

«Tenir el delegat del carrer ens permet controlar més l'ocupació als pisos»

L’organització al barri del Carme permet fer front a un dels principals problemes, al qual s’hi sumen «màfies que venen droga o estafen»

Imatge d'arxiu d'un dels carrers al barri del Carme.

«Tenir el delegat del carrer ens permet controlar més l'ocupació als pisos»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri del Carme va crear la figura del delegat de carrer a principis d’any. L’objectiu era fer front a les problemàtiques de la zona, castigada per l’ocupació de pisos i les seves conseqüències. A més, l’associació de veïns pretén que aquesta figura simplifiqui la comunicació entre els habitants, per exemple, en convocatòries de reunions.

Gairebé mig any després de la seva posada en funcionament, el president de l’associació, Josep Machado, es mostra satisfet de la lluita contra les ocupacions il·legals: «Pot ser que no hagin baixat, però podem dir que s’ha aminorat a base d’estar a sobre i molt atents», exposa. Amb tot, Machado considera «hem de millorar el tema de comunicació per les reunions, encara podem fer una mica més».

Tenir més ulls els ha permès detectar principis d’ocupació que s’han pogut evitar gràcies a l’avís als cossos de seguretat: «Des de que tenim els delegats de carrer que controlem més les ocupacions, però també és gràcies a la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana», assegura Machado.

Amb tot, aquesta figura no evita que els intents d’entrar a una casa i ocupar-la il·legalment siguin constants, si bé el que es fa es evitar que s’hi quedin.

La brutícia i la droga

Més enllà dels ocupes, un dels grans problemes amb el qual es troben al barri del Carme és la brutícia que aquests generen. «Alguns pisos no tenen condicions per ser habitats, no tenen aigua ni serveis, la brutícia cau per les canonades o les parets i queden al carrer», explica Machado. En aquest sentit, assegura «el regidor de via pública ens va dir que aquesta setmana vindrien i els netejarien».

Un altre problema és la venda de droga que es produeix en molts dels pisos ocupats. Machado explica que, a més, «hi ha moltes màfies, salten pels balcons i entren a les cases a robar». També detalla que alguns compradors «truquen a casa dels veïns preguntant si hi venen droga». Machado també denuncia que alguns grups es dediquen a ocupar pisos, «canvien els panys i llavors els relloguen, fan pagar a la gent i els estafen».

Davant d’això, el president de l’associació de veïns detalla que s’han reunit amb alguns ocupes, els quals els han explicat «n’hi ha que son molt bruts i no tenen cap mena de cura, però també n’hi ha que estan a les cases perquè ho necessiten realment». És per això que Machado defensa «els pisos buits que són dels bancs haurien d’estar a disposició dels serveis socials perquè es puguin destinar als qui de debò ho necessiten».

tracking