Diari Més

Els gegants i la música omplen les festes dels barris de la ciutat

El barri Gaudí bateja el Marcelino

Un instant del bateig del gegant del barri Gaudí, el Marcelino, acompanyat dels seus padrins.

Els gegants i la música omplen les festes dels barris de la ciutatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana ha estat marcat per les festes als barris de la capital del Baix Camp. Fins a cinc entitats veïnals han acollit activitats de tot tipus en les seves festivitats. Les cercaviles dels elements populars van ser les grans protagonistes d’ahir. Al barri Parceles Cases, la colla Els Fènix va recórrer els seus carrers amb els seus gegants, la urbanització Blancafort es va omplir de diversos elements i el barri Gaudí va poder batejar el seu gegant, el Marcelino.

Un any després que l’associació de veïns rebés, com a regal, un gegant inspirat en un dels veïns, el barri Gaudí va poder batejar el seu gegant. Ho va fer amb una trobada que va recórrer els carrers i en la qual es va poder veure, a més del Marcelino, el gegant de l’Institut Pere Mata, el gegant d’Ascó, el gegant Avi Joan de la parròquia de Sant Joan, els gegants del Carrilet i els nanos del barri Gaudí.

Protagonisme musical

La vetllada al barri Gaudí va acabar amb una cantada d’havaneres. La música també va ser la protagonista a Blancafort, que va acollir un concert en forma de cercavila amb diferents formacions de música tradicional. La cita estava inclosa en el marc del cicle Música als barris i amb motiu de la X Mostra d’Elements Festius, amb protagonisme per a l’Àliga petita o els nanos de la urbanització.

Al barri Immaculada les festes es van cloure, també ahir, amb una missa cantada i una sessió de cinema a la fresca.

tracking