Diari Més

Salut

S'adjudiquen les obres per adequar l'antic hospital i instal·lar-hi el CMQ

L’empresa guanyadora ofereix un 12% de rebaixa del preu del projecte, que s’ha d’executar en els propers sis mesos

Imatge d'arxiu de l'exterior de l'espai on s'ubicarà el CMQ.

S'adjudiquen les obres per adequar l'antic hospital i instal·lar-hi el CMQOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pas definitiu per al trasllat del CMQ a l’antic Hospital de Sant Joan de Reus. Ginsa va adjudicar, aquest dijous, el contracte que preveu realitzar les obres d’adequació de les instal·lacions per tal de reubicar el centre mèdic, que abandonarà l’edifici de la Clínica Fàbregas vint anys després. Aquesta adjudicació ha estat possible després que el ple de l’Ajuntament, en sessió del mes de juny, aprovés l’autorització prèvia per a la concertació d’una operació de crèdit a llarg termini per part del CMQ. Aquesta permet que el centre no hagi de pagar lloguer, sinó que es farà càrrec del cost de les obres.

Les tasques per a realitzar el projecte s’han acabat adjudicant a l’empresa Codeco Obres, SL, una de les dues empreses que s’havia presentat a la licitació, tal com va avançar el Diari Més. Codeco, de fet, va ser l’única candidatura que es va presentar a la totalitat del projecte, que consta d’un primer lot amb els capítols d’obra i un segon amb els capítols d’enginyeria necessaris.

Finalment, les obres tindran un cost de poc més d’1,3 milions d’euros, el que suposa una rebaixa del 12% del pressupost inicial, que era lleugerament superior als 1,5 milions. Aquesta rebaixa en la proposta de Codeco ha estat clau per a la seva elecció en el concurs públic. Amb l’adjudicació dels treballs, aquests s’iniciaran en les properes setmanes, amb una previsió de sis mesos de durada.

Contracte entre Clínica i CMQ

Al mes d’abril, fonts del CMQ van detallar al Diari Més que en un temps aproximat de dos mesos s’estudiarien les propostes per tal de prendre una decisió i poder iniciar els treballs al mes de juny.

A principis d’aquest mateix mes de juny, la Clínica Fàbregas, qui cedia les seves instal·lacions per tal que el Centre pogués dur a terme la seva activitat, va acceptar que el contracte que vinculava els dos actors era nul. Va ser el CMQ el primer en presentar una instància als jutjats sol·licitant la nul·litat del contracte, mentre que la Clínica Fàbregas va realitzar una instància que reclamava el desnonament del centre. Aquesta segona no podia prosperar ja que tocava el mateix tema que la del CMQ demanant-ne la nul·litat.

El 2016 la Clínica Fàbregas va notificar al CMQ l’extinció del contracte de lloguer. Al 2017 s’havia de fet efectiva la sortida del Centre, però aleshores va iniciar la demanda de nul·litat que va aturar les accions de la Clínica per desnonar-lo.

Noves portes i consultes

El projecte d’adequació de l’antic hospital per a la instal·lació del CMQ preveu que el nou espai comptarà amb cinc portes d’accés, així com una àrea de consultes externes, sales d’espera, consultoris multifuncionals i accessoris antivandàlics en l’atenció al públic i despatxos. Codeco, a més, es compromet a diverses millores de les propostes del contracte. Així, la constructora també substituirà les portes del primer pis per unes de noves.

tracking