Diari Més

Medi Ambient

La segregació de la finca, solució per a la continuïtat del Refugi Baix Camp

L’entitat aposta per separar el terreny i busca un comprador per a la part del refugi i un altre que es quedi amb la vivenda

El refugi ha organitzat diverses jornades de portes obertes per incidir en la societat.

La segregació de la finca, solució per a la continuïtat del Refugi Baix CampOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Refugi Baix Camp obre una nova carpeta en la seva necessitat de trobar compradors per al terreny que ocupa aquesta entitat. Després de buscar, en va, una nova finca on poder desenvolupar i créixer per millorar el servei ofert als animals, l’entitat aposta ara per la segregació de la seva actual ubicació com a alternativa per a mantenir l’activitat. El Refugi Baix Camp es troba en un terreny de dues hectàrees en el qual hi ha una vivenda, a més de les instal·lacions pròpiament dites dedicades a l’acollida i cura d’animals domèstics. Amb aquesta nova voluntat, els propietaris divideixen la parcel·la en dues parts d’una hectàrea cadascuna, separant el refugi de la vivenda.

Membres de l’entitat detallen que la venda de la part del refugi és la que està més ben encaminada, fet que consideren «una passa molt important», i ara centren els seus esforços en «trobar un comprador per a la vivenda per tal que quedi tot ben solucionat». Insisteixen que el comprador d’una de les dues parts no té per què preocupar-se de l’altra, ja que «són independents, si el comprador de la vivenda vol aixecar una paret per separar la seva part de la finca del refugi, ho podria fer». Així i tot, els primers moviments dels propietaris del Refugi Baix Camp es van centrar en «donar veus entre la gent del nostre entorn i el nostre món per veure si el comprador de la vivenda també es podria fer càrrec del refugi». Aquesta primera voluntat no va donar els seus fruits i, per aquest motiu, ara s’han obert a qualsevol comprador.

Evitar el tancament

Tot i reconèixer que la venda de la parcel·la on es troba el refugi avança pel bon camí, des de l’entitat insisteixen en la importància de trobar un comprador per a la part de terreny on es troba la vivenda: «No podem tancar la venda d’una part sense trobar un comprador per a l’altra». Lamenten que, si passa el temps i no troben dos compradors, s’hauran de decidir entre «vendre-ho tot junt a algú que es faci càrrec del refugi o haver de tancar i intentar trobar algú que pugui tornar a obrir en un altre terreny». Aquesta segona possibilitat, admeten, «és complicat perquè porta molta feina i papers; ara per ara tampoc hi ha algú amb prou força per tornar a començar en un altre lloc».

És per això, recalcant que en el futur més immediat «el refugi continuarà la seva activitat», que els propietaris valoren qualsevol comprador. «Estem en una fase de difusió, busquem finques que ens ajudin a vendre i, fins i tot, pensem que algun estranger també ho podria comprar com a casa de vacances», exposen. Amb tot, no es fixen terminis per a trobar compradors per a les dues parts, si bé reconeixen la voluntat de solucionar-ho el més aviat possible per tal de garantir el correcte funcionament del refugi.

Sis anys buscant terreny

La voluntat de vendre la parcel·la on es troba el refugi va sorgir, per part dels propietaris del terreny, fa gairebé sis anys. Aquests, però, no han posat mai presses ni han exigit res als voluntaris del Refugi Baix Camp, ja que es tracta dels propis fundadors i membres de la junta de l’entitat. En l’últim any havien intensificat la recerca d’una nova localització davant les dificultats de vendre el refugi i la vivenda conjuntament. Ara, entenen que «vendre-ho per separat és la millor alternativa».

tracking