Diari Més

Via Pública

La CUP emplaça el CDR local a inaugurar el Parc U d'Octubre de Reus

La placa, que comparteix nom amb els Jardins de Mas de Mayner, ja es troba instal·lada

La zona, ubicada a la zona nord de la ciutat, es va presentar públicament el mes de març.

La CUP emplaça el CDR local a inaugurar el Parc U d'Octubre de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La placa amb el nom del Parc U d’Octubre - Jardins de Mas de Mayner ja llueix al nord de la ciutat, a la zona entre l’escola Joan Rebull i el supermercat Mercadona que es va inaugurar el passat mes de març. La nomenclatura, aprovada en el Ple que l’Ajuntament va celebrar al maig, uneix la proposta de la Comissió de Denominació de Vials, que proposava que es digués Parc de Mas Mainer, i una moció del CDR que la CUP va portar a la Junta de Portaveus proposant que es dediqués a l’1 d’octubre.

Precisament la formació anticapitalista va fer públic un tuit en el qual celebrava que la capital del Baix Camp tingués un espai dedicat al dia del Referèndum d’autodeterminació. En la mateixa publicació, però, lamenten que el consistori no avisés ni publiqués la col·locació d’aquesta placa. Després de ser aprovada la nomenclatura del parc en el plenari del consistori, aquest va procedir a la instal·lació del cartell corresponent, de la mateixa manera que s’hagués fet amb qualsevol altre espai de la ciutat. Fa aproximadament dues setmanes que es van instal·lar les senyalitzacions amb el nom de Parc U d’Octubre - Jardins de Mas de Mayner a la zona situada al barri Niloga.

Des de la CUP, però, posen de manifest que no és fes cap acte públic tenint en compte que la proposta «va ser aprovada pel ple però va sorgir del CDR i de la voluntat del poble». El Comitè de Defensa de la República de Reus es va moure a través de les xarxes i de la plataforma change.org per tal de recollir signatures en favor de dedicar una plaça a la data del Referèndum. El grup municipal de la CUP va ser qui va traslladar aquesta proposta a la Junta de Portaveus per tal que la moció es presentés al ple. Per aquest motiu, els cupaires «emplacem, d’alguna manera, a que sigui el CDR qui faci algun acte o alguna inauguració, la iniciativa va sortir del poble i és el poble qui ho pot celebrar».

Mayner, amb «y»

Una altra proposta que havia sorgit a change.org era que el parc del barri Niloga s’anomenés Mas Mayner, amb «y», ja que és com s’escrivia el cognom de l’últim propietari d’aquells terrenys. De fet, aquesta proposició és la primera que havia fet la Comissió de Denominació de Vials, abans que es presentés la moció per afegir el nom U d’octubre. La pugna per la nomenclatura ja va generar discussió entre veïns de la zona abans que s’acabés portant i aprovant al ple.

tracking