Diari Més

Mobilitat

Els pàrquings municipals renoven el seu sistema operatiu i els caixers

Se substitueix la maquinària que té prop de 20 anys d’antiguitat i s’adapten les que són més noves

La Llibertat, juntament amb les Oques, estrenarà caixers.

Els pàrquings municipals renoven el seu sistema operatiu i els caixersOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Reus Mobilitat i Serveis, que gestiona la xarxa d’aparcaments municipals de la capital del Baix Camp durà a terme una inversió de prop de 34.000 euros per tal de renovar el sistema operatiu dels pàrquings. Aquestes millores consten de la substitució o adaptació dels sistemes de control d’entrada i sortida, així com dels caixers automàtics que es troben en aquestes instal·lacions.

El motiu d’aquesta millora es deu al fet que la majoria de la maquinària instal·lada als vuit pàrquings municipals té una antiguitat de 19 anys. Aquesta antiguitat dels elements provoca que alguns estiguin obsolets pel pas del temps i presenta dificultats a l’hora de trobar peces de recanvi en cas d’avaria. D’aquesta manera, es renova tot el sistema operatiu i la maquinària encarregada del control i pagament per tal d’adaptar-se a les noves tecnologies.

Una de les principals millores és la incorporació dels codis QR als tiquets dels pàrquings. Fins ara s’havien utilitzat els sistemes amb banda magnètica, si bé des de Reus Mobilitat i Serveis la consideren «totalment obsoleta per les febleses que presenta», posant com a exemple el fet que s’esborri per l’exposició propera a un aparell electrònic com pot ser el telèfon mòbil. Aquestes mancances tenen incidència, bàsicament, en els sistemes d’entrada i sortida que ofereixen o recullen el tiquet, a més dels propis suports com són els tiquets temporals o els abonaments per als aparcaments.

14 caixers nous

El canvi dels tiquets comportarà, a la força, canvis en la maquinària que controla l’entrada i sortida dels vehicles. Així, s’hauran de canviar 24 unitats per instal·lar-ne de noves com les que s’utilitzen al pàrquing de la Fira. Els aparcaments que es veuran afectats són el Baluard, la Pastoreta, el Prim, Sant Ferran, el Carrilet, les Oques i la Llibertat. La renovació afectarà els vuit sistemes d’entrada i sortida de Metrovacesa mentre que, en la resta de pàrquings, s’adquiriran un total de 24 unitats de control.

El canvi del sistema de lectura dels tiquets també obligarà a realitzar canvis en els caixers automàtics. En alguns casos només caldrà actualitzar el sistema operatiu i canviar la carcassa d’aquests, mentre que en d’altres Reus Mobilitat i Serveis aposta per renovar-los completament. Així, s’adquiriran 14 caixers automàtics nous que es repartiran en set unitats per al pàrquing de la Llibertat i set més per al pàrquing de les Oques. En la resta d’aparcaments (Baluard, Pastoreta, Prim, Sant Ferran, Carrilet i Metrovacesa) s’adaptaran un total de 19 unitats.

Vuit mesos

Degut que Reus Mobilitat i Serveis no compta amb el personal adequat per a dur a terme la millora i substitució dels sistemes i maquinària, ha optat per a contractar una empresa externa per tal que la realitzi. El contracte estipula que aquesta renovació s’ha d’executar en un termini màxim de vuit mesos. La nova maquinària tindrà una garantia de dos anys.

tracking