Diari Més

Oci

El bar de la Casa Rull aposta per potenciar els vermuts i esmorzars

És una de les millores que ofereix el gestor amb el nou contracte, que manté les activitats culturals i aposta per crear-ne més

Imatge d'arxiu d'un concert vermut al jardí de la casa Rull.

El bar de la Casa Rull aposta per potenciar els vermuts i esmorzarsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bar del jardí de la Casa Rull presenta, aquesta temporada, un nou horari matinal. Així, aquest servei s’oferirà de dimarts a diumenge des de les 11:00 hores i fins les 15:00 hores. A les tardes, el temps d’obertura també canvia, estant a disposició del públic de dilluns a dissabte des de les 18:00 hores i fins la mitjanit. És la primera vegada des de que es gestiona aquest servei de l’edifici on es troba la seu de l’Institut Municipal Reus Cultura (IMRC) que s’obre en aquest període.

Aquest horari és possible gràcies al nou contracte de gestió, el qual va treure a concurs l’IRMC el passat mes de març i que ofereix la gestió per les quatre properes temporades, és a dir, fins el 2020. Un dels requisits era que el bar estigués operatiu, com a mínim, des de les 19:00 hores i fins les 23:00 hores. Més enllà d’aquesta finestra, els licitadors podien presentar les seves propostes de millora.

La licitació es va tancar amb un únic participant, Esteve Bergadà, qui ja comptava amb la gestió del bar. Bergadà exposa que «ja tenia pensat obrir al matí perquè l’espai té molt de potencial per fer-ho». Amb tot, el fet de gestionar un altre negoci «se’m feia pesat i feia inviable ampliar l’horari», si bé haver-lo deixat per centrar-se en el jardí de la Casa Rull ha suposat aquest nou horari.

Estirar la temporada

La temporada 2018 del jardí de la Casa Rull es va iniciar fa aproximadament dos mesos, ja que el contracte estipula que aquesta ha de comprendre, com a mínim, des de la segona quinzena d’abril fins a la primera d’octubre. Així i tot, Bergadà aposta per «estirar la temporada de vermuts» i aprofitar que, gairebé fins al novembre, el clima permet que les terrasses s’omplin. Des del tret de sortida de la temporada, una de les grans novetats ha estat que el bar obrís els diumenges per, precisament, fer el vermut. Durant el juliol i l’agost, però, aquest servei es deixarà d’oferir per tornar-se a reprendre «a partir del setembre o l’octubre».

L’horari matinal ha tingut una gran acceptació entre els reusencs i reusenques, si bé Esteve Bergadà remarca el fet que la iniciativa «s’ha rebut amb molta alegria però la gent encara no se n’ha acabat de fer la idea». Arrel d’aquest fet, el gestor del bar del jardí de la Casa Rull es planteja «potenciar, amb calma, poder fer esmorzars obrint a partir de les 10:00 hores», si bé aquesta idea està en procés d’estudi.

Neix la fira del còmic

Un altre dels aspectes principals del nou contracte d’explotació del bar són les activitats culturals que acull el jardí de la Casa Rull. En aquest sentit, Bergadà assegura «mantenir aquelles que ja es duien a terme». A més, també acollirà noves propostes com és el Fil musical, un cicle de petits concerts sorgit de la col·laboració de Bergadà amb la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència (a través del Casal de Joves), l’Associació Cultural Anima’t. Aquest cicle, que es durà a terme els dijous d’aquest mes de juliol, es concep com una «ramificació» del concurs Reussona, i pretén crear un espai íntim per a la música jove. D’aquesta manera, alguns dels grups guanyadors d’edicions anteriors del concurs de música jove de la capital del Baix Camp passaran per l’escenari del jardí de la Casa Rull.

La música també serà protagonista amb el festival Accents, que aquest any es durà a terme en diversos escenaris de la ciutat entre els mesos d’octubre i novembre. Un d’aquests, tal com confirma Esteve Bergadà, serà la seu de l’IMRC, que celebrarà els concerts «els dissabtes, coincidint amb l’hora del vermut». Bergadà destaca sentir-se molt satisfet de poder «treballar en aquest indret, que ofereix moltes possibilitats, i poder contribuir al bon tracte i l’aposta per la cultura a la ciutat».

Una de les propostes de nova creació sorgides de la voluntat de Bergadà és la fira del còmic, que aquest 2018 celebrarà la seva primera edició a Reus. Aquesta mostra seguirà el guió de la fira del disc i el vinil, que en la seva estrena l’any passat «va ser tot un èxit». Així, aquest espai dedicat al còmic comptarà amb zones de venda i exposició de tota mena de productes relacionats amb les novel·les gràfiques.

tracking