Diari Més

Economia

El govern fixa al 2019 el trasllat del transformador del barri Immaculada

Els pressupostos participatius executen ara l’espai de joc per a famílies i sis desfibril·ladors, programen petits projectes enguany i els grans, l’any vinent

El transformador passarà a ocupar la cantonada entre el carrer de la Immaculada i el de l'Església.

El govern fixa al 2019 el trasllat del transformador del barri ImmaculadaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 14 projectes sorgits dels primers pressupostos participatius de Reus, dotats amb uns 750.000 euros, comencen a prendre forma, tots ells en diferents fases de concreció, redacció, licitació o execució. El primer en portar-se a terme serà l’espai de joc obert per a famílies previst al Centre Cívic Ponent i que es farà realitat «d’aquí a poques setmanes». Amb una inversió de 5.000 euros, la regidora de Participació i Ciutadania, Montserrat Flores, explicava ahir que el nou punt tindrà la particularitat de «vincular jocs i joguines» que, per les seves característiques, no es poden realitzar i trobar habitualment a les llars, i representarà una aposta per promoure «la relació entre les famílies».

Una altra de les iniciatives que «durant el mes de juliol» es materialitzarà és la que, amb 16.200 euros, contempla la instal·lació de sis desfibril·ladors als centres cívics de Reus.

«Per la seva complexitat», alguns dels projectes grans i més esperats, que responen a reivindicacions, com ara el trasllat del transformador del barri Immaculada –que anirà a la cantonada del carrer de la Immaculada i el carrer de l’Església, no s’impulsaran fins al 2019–. Aquesta intervenció concreta, explicava ahir l’arquitecte municipal, Gabriel Bosques, «no suposa simplement moure aquesta mena de cub de lloc sinó que cal tenir en compte que, al seu interior, arriben moltes de les connexions que alimenten el barri». Per això, caldrà actuar sobre les línies i en aquest sentit s’«està treballant amb Endesa», en un projecte que contempla deixar-s’hi 100.000 euros i que implicarà «l’arranjament i recuperació de l’espai que ocupa actualment el transformador». Les obres s’allargaran dos mesos, mentre que la durada prevista per a la redacció del projecte hauria d’ajustar-se a un sol mes.

Durant el primer trimestre de l’any vinent hi ha programada també la col·locació d’elements adaptats per a nens i nenes amb mobilitat reduïda a diferents places i parcs de la ciutat –15 àrees i almenys una per districte, amb 100.000 euros al global–, l’arranjament de l’antic barranc del barri Montserrat –amb 91.000 euros–, i la creació d’un parc per a famílies al parc del Roquís –uns 150.000 euros– amb una zona de joc i una de pícnic amb taules.

La Vitxeta i Àngel Guimerà

El que sí que es farà aquest 2018, a més de l’espai per a famílies al Centre Cívic Ponent i dels nous desfibril·ladors, és un grapat de projectes de menor complexitat –els que es van anomenar petits durant el procés de votació per repartir els 750.000 euros dels pressupostos– que abastaran diferents àmbits. Per exemple, la reordenació de l’espai públic de l’Escola La Vitxeta, on es destinaran 49.000 euros per millorar la funcionalitat, la seguretat i el confort dels usuaris, especialment de la mainada en hores d’entrada i sortida, davant del centre. També, amb 45.000 euros, la remodelació del parc d’Àngel Guimerà, que contemplarà l’eliminació de punts foscos, el tancament durant les nits i una zona de joc inclusiu tipus tenis taula o similar, entre altres. El grup el completen la pavimentació de la plaça del Bisbe Grau, el tancament dels jardins al voltant de les places de la Festa Major i el seguici festiu, la millora en la senyalització de camins del terme, la il·luminació de passos de vianants a Països Catalans o una zona infantil a Monestirs i un parc a Montserrat.

tracking