Diari Més

El Despertaferro explota la tirada del mural i mostra ara Anna Gabriel en retaule

El col·lectiu exhibeix bon humor davant la viralització de la pintura al carrer Dr Robert i acull una exposició itinerant de polítics «amb aspecte romànic»

A dalt, el retaule d'Anna Gabriel.

El Despertaferro explota la tirada del mural i mostra ara Anna Gabriel en retauleOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la repercussió que ha tingut el mural pintat al carrer Doctor Robert en el marc de la campanya Free Anna Gabriel, per l’aspecte poc ajustat a la realitat del rostre de la cupaire, des del Casal Despertaferro feien ahir broma a les xarxes socials. «Si heu flipat amb el nostre mural de Free Anna Gabriel», deien, «flipareu encara més amb l’exposició de retaules contemporanis d’Aida Marro que tenim a la Taverna Despertaferro i on també hi surt l’Anna Gabriel, ara amb aspecte romànic». Efectivament, la mostra, susceptible d’ampliació, aplega de moment uns vuit polítics catalans i espanyols a mode d’«interpretació de l’apòstol d’Arbolell», en «retaules romànics del segle X» i sota el títol Un romànic contemporani, explica la seva autora.

De Puigdemont a Rajoy, passant per Oriol Junqueras, Albiol, Arrimadas o Pablo Iglesias, les particulars obres van tornar-se mediàtiques el passat desembre: Marro, que és de Balaguer, va instal·lar els retaules, així com algunes altres obres, a una sala de l’ajuntament del municipi, i la Junta Electoral va requerir-la perquè les cobrís i abandonés l’espai durant les votacions del 21-D. Per això, «vam decidir que la mostra es tornés itinerant» i, en les darreres setmanes, visitava Tarragona per fer ara aturada a Reus. Tot i que amb la col·lecció l’autora perseguia un sentit crític «per reflexionar» i, de vegades, humorístic, «l’Anna l’he dignificada», explica, «l’he vestit de groc, li he col·locat una falç i al llibre que du a la mà hi posa independència».

«Tot ho agafem pel bon costat»

Els retaules «els vaig fer fa un any i mig, quan encara no havia passat tot això» i, per això, «no descarto no pintar-ne alguns que m’han faltat». Sobre el de Gabriel, «hem estat pensant de fer un pot per enviar-li d’alguna manera perquè ens agradaria que hagués pogut venir a veure’l». Marro es pren amb humor les crítiques al mural del carrer Doctor Rober i diu que «la societat catalana és una societat pacífica i sempre ens ho agafem tot pel bon costat, tot i tenir polítics a la presó».

Imatge del retaule de Puigdemont i Junqueras.

El Despertaferro explota la tirada del mural i mostra ara Anna Gabriel en retauleOlívia Molet

tracking