Diari Més

Ara Malikian, Paquito D'Rivera i Naturally 7, caps de cartell de l'edició de plata de la Mostra de Jazz de Tortosa

La Mostra celebra 25 edicions tornant a convidar tres dels grans noms que han passat pel festival jazzístic de referència a la demarcació

Imatge promocional de la gira '15', que el duu a Tarragona.

«La tècnica es pot treballar, el més complicat és transmetre»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mostra de Jazz de Tortosa celebra aquest mes de juliol 25 edicions i ho farà tornant a convidar tres dels grans caps de cartell que han passat pel festival en edicions anteriors. Ara Malikian torna un any després de la primera actuació a la capital ebrenca, amb la segona part de la seva gira mundial del Violí, El Corral de les Comèdies. També Paquito D'Rivera i el Pepe Rivera Trio, tornaran a dur a Tortosa el millor latin jazz mundial i hi arrencaran la gira commemorativa pels 70 anys recent complerts del músic. Una dècada després, convertits en el millor grup nord-americà a capella i després d'haver compartit escenari amb estrelles internacionals com Michael Bublé, Coldplay o Phil Collins, entre d'altres, també tornen a Tortosa els Naturally 7. 24 dels 45 grups que s'han presentat a la Mostra de Jazz Jove dels Països Catalans faran actuacions per diferents espais de la ciutat. Hi haurà una nova edició de les Jornades de Cuina Cajún i una exposició virtual amb tots els cartells dels 25 anys de la Mostra de Jazz de Tortosa.

La Mostra de Jazz de Tortosa es farà aquest any entre el 2 i 7 de juliol. Ara Malikian actuarà el 2 de juliol i Paquito D'Rivera el 3 de juliol a l'Auditori Felip Pedrell. Els Naturally 7 ho faran en la penúltima jornada del festival, el 6 de juliol. Les entrades i abonaments ja estan a la venda a Acadèmic tot i que l'espectacle de Malikian només es pot comprar de forma anticipada a través de la seva web.

A més dels caps de cartell, la Mostra Jazz Tortosa comptarà amb actuacions musicals d'una trentena de grups que han estat seleccionats en la dotzena edició de l'Espai Jazz Jove dels Països Catalans, on s'han presentat una quarantena de grups i solistes. El certamen vol fomentar la participació de nous solistes o grups de jazz residents i suposa una plataforma per promoure artistes poc coneguts. Les actuacions es fan en carrers i locals de tota la ciutat.

Els bars i restaurants també ofereixen les Jornades de Cuina Cajún, una elaborada fusió de plats de la cuina tradicional de les Terres de l'Ebre i de la gastronomia Cajún del delta del Mississippí. L'associació Platigot impulsa aquesta proposta culinària des de fa 15 edicions del festival. També es marida el jazz amb les tapes en La Música al Mercat de Tortosa, que treu a la plaça Barcelona els venedors del mercat municipal. Serà l'última nit del festival i es farà coincidir amb la 2a Trobada de Lindy Night organitzada per l'escola Making Dance. La Música la posarà la Tortosa Big Band amb un repertori especial per l'ocasió.

«Aquesta edició serà una mescla, un recull de la filosofia de tot allò que hem viscut aquests 25 anys i una mica de l'ànima d'anar fent pinzellades d'altres músiques i gèneres que s'hi poden incorporar, com és el cas d'Ara Malikian», ha explicat Xavi Bertomeu, director de la Mostra de Jazz de Tortosa. Bertomeu ha considerat que la clau de la consolidació de la Mostra de Jazz de Tortosa, en un territori poc amant d'aquesta música, ha estat la constància i la perseverança que han mantingut per oferir un bri d'aquesta cultura al públic de les Terres de l'Ebre, i que s'ha acabat «fent seu» el festival i fent-lo gran.

El director de la Mostra de Jazz ha destacat que el certamen ocupa un espai a les comarques de Tarragona i l'Ebre encara sense competència directa, excepte altres propostes germanes com el Dixie de Tarragona. «S'ha tractat de buscar un punt a nivell internacional que li doni un sentit. Un dels pocs esdeveniments de les Terres de l'Ebre que té artistes de nivell mundial és la Mostra de Jazz, i podem treure pit», ha defensat Bertomeu.

En aquests 25 anys, per la Mostra de Jazz de Tortosa hi ha desfilat artistes de primera línia internacional com Michel Camilo, Yellowjackets, Marcus Miller, Soulbop Band amb Bill Evans i Randy Brecker, Pedro Iturralde, Arturo Sandoval, Tete Montoliu, Chucho Valdés, Mezzoforte, Avisai Cohen, Spyro Gyra, Vicente Amigo o Chick Corea, un dels concerts elegits entre els top 3 dels més de 400 que ha organitzat, pel seu director Xavi Bertomeu.

tracking