Diari Més

Antonio Orozco i Rodrigo Leão actuaran al Teatre Fortuny

Amb motiu de la Ciutat de la Música 2018 el teatre aposta pels concerts en la pròxima temporada, que portarà la comèdia del Tricicle i Joan Pera i les propostes teatrals 'Èdip' i 'Humans' d'Stephen Karam

Antonio Orozco, en una imatge d'arxiu.

Antonio Orozco i Rodrigo Leão actuaran al Teatre FortunyViquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cantants Antonio Orozco i Rodrigo Leão són els plats forts de la nova temporada del Teatre de Fortuny. Orozco iniciarà a Reus la seva segona gira de concerts per presentar el seu darrer disc, amb un centenar d'actuacions previstes arreu de l'estat espanyol. En el quart trimestre, el Fortuny vol apostar de forma decidida per la música, coincidint que la capital de Baix Camp es troba immersa en l'esdeveniment Ciutat de la Música 2018. A part d'aquesta atenció especial a la música, la programació també inclou reconegudes propostes teatrals. El Tricicle i els seus 'Hits', Joan Pera a 'El fantasma de Canterville', l''Èdip' de Sòfocles, encarnat per Julio Manrique, 'Faust' de Goethe, 'La mort a Venècia' amb Enric Majó, i 'Humans' d'Stephen Karam, que es veurà al Grec, són algunes de les 14 propostes del nou cartell. Formacions joves com Els Amics de les Arts i Maria Arnal i Marcel Bagés, òpera, dansa i un espectacle familiar completen el repertori.

Sis obres teatrals, cinc concerts, una òpera, un espectacle de dansa i un número de teatre familiar són les catorze propostes de la nova programació del Fortuny. El gerent, Josep Margalef, es mostra convençut que és de les més «intenses, llargues i diverses». El Consorci del Fortuny, immers en plena celebració del 30è aniversari de la renovació del teatre, creu que el millor homenatge que es pot fer és precisament programar una temporada d'alt nivell.

Els millors gags del Tricicle obren programació

La programació arrencarà el 21 i 22 de setembre amb tres funcions de 'Hits. El millor del millor del millor de Tricicle', una selecció dels esquetxos més llegendaris del trio. A partir d'aquest divendres, 8 de juny, i fins al 21 de setembre es poden adquirir els abonaments de temporada, mentre que el 18 de juny s'obre la venda anticipada de localitats per a l'espectacle de Tricicle i per als de Rodrigo Leão, el concert de Cap d'Any, l'espectacle familiar 'La lluna d'en Joan' de Teatre Nu, el concert del conjunt 'Els Amics de les Arts' i el de Maria Arnal i Marcel Bagés.

Orozco i Leão: els caps de cartell

La temporada té dos noms propis, ambdós músics. Orozco, que només oferirà set actuacions en tot el territori, actuarà els dies 28 i 29 de setembre a Reus, obrint gira a l'estat espanyol. Sobre aquesta nova línia oberta pel Fortuny, de portar artistes espanyols reconeguts dalt de l'escenari, tant el Consorci com l'Ajuntament la veuen positiva ja que l'objectiu és oferir una «programa equilibrada», ha dit la regidora de Cultura, Montserrat Caelles. En la mateixa línia, l'alcalde Carles Pellicer també ha defensat una «aposta per tots els gèneres» i això repercuteix positivament en la «projecció de ciutat» i la «capitalitat». Pel que fa a l'artista portuguès, amb reconeguda trajectòria internacional i cofundador de Madredeus, farà un concert a la ciutat el 15 de desembre.

Propostes teatrals

En teatre, destaca la representació d''Humans', de l'autor multipremiat nord-americà Stephen Karam, en una proposta teatral dirigida per Mario Gas que s'estrenarà al Festival Grec de Barcelona. A Reus es podrà veure el 27 de novembre. La nova programació inclou comèdia amb el Tricicle i també amb l'obra 'El fantasma de Canterville'. Però, com és habitual es reserva espai per als grans clàssics, com 'Èdip' de Sòfocles, dirigida per Oriol Broggi i protagonitzada per l'actor Jorge Manrique, 'Faust' de Goethe i 'La mort a Venècia', ambdues sota la direcció de Francesc Cerro i emmarcades en el cicle especial de Grans Mestres que impulsa el Fortuny.

'Falstaff', la comèdia lírica de Giuseppe Verdi, l'espectacle de dansa 'La Ventafocs' de Sergei Prokofiev, a càrrec del Ballet Nacional Rus, el ballet 'El trencanous' de Txaikovski i el Gran Concert d'Any Nou amb la Strauss Festival Orchestra completen la programació d'aquest quart trimestre, presentada aquest dijous a la sala d'assaig del teatre reusenc.

tracking