Diari Més

Policial

Detenen a Reus la dona del president de la Fundació CATMón, Judit Aixalà

L'arrest s'ha produït després que la Policia Nacional escorcollés el seu domicili en el marc de l'operació pel presumpte desviament de 2 milions d'euros de subvencions de la Diputació de Barcelona, durant la qual també s'ha detingut al marit. Víctor Tarradellas

Els agents de la Policia Nacional, després de l'escorcoll a Reus.

Detenen a Reus la dona de Víctor Terradellas, Judit AixalàOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional han traslladat a la comissaria de la Verneda, a Barcelona, en qualitat de detinguda i emmanillada, Judit Aixalà, la dona del president de la Fundació CATMón, a la qual han arrestat en el marc de la macrooperació pel presumpte desviament de 2 milions d'euros de subvencions de la Diputació de Barcelona. Ho han fet al desenllaç d’un escorcoll que s’ha allargat durant més de tres hores, amb les persianes abaixades, al número 7 del carrer de les Carnisseries Velles, a Reus, on hi ha localitzat el domicili particular d’Aixalà. L’advocat que l’ha assistit en un primer moment, Lluís Gibert, que forma part del col·lectiu d’Advocats Voluntaris de l’1-O, ha explicat que els agents «han escorcollat la casa de dalt a baix» i «han pres documentació, carpetes i algunes petites agendes, no sé si també un ordinador portàtil» en dues o tres caixes. L’ordre d’escorcoll «feia menció a la malversació», apuntava Gibert, que cap a la una del migdia estava pendent d’accedir, a través del jutjat, a una còpia de la mateixa ordre. El lletrat tampoc no concretava si Aixalà tenia alguna responsabilitat dins la Fundació CATMón ni si el domicili en suposaria la seu social o hi estaria vinculat d’alguna forma.

La detenció d’Aixalà s’ha produït cap a dos quarts d’una del migdia, enmig d’una gran expectació mediàtica, i el desplegament policial, molt ampli, pràcticament ha coincidit en el temps amb la concentració que du a terme cada dia a les dotze al Mercadal el col·lectiu d’Avis i Àvies de Reus per la Llibertat. Alguns dels qui estaven presents a la plaça han cridat «fora les forces d’ocupació» i «ja estan muntant el número» als policies que conduïen vehicles no logotipats, estacionats a l’entrada de Carnisseries Velles, on s’han endut la dona de Víctor Terradellas cap a la comissaria de la Verneda. Un grup de gent ha acompanyat part dels policies, que havien generat un cordó a la porta del número 7 per la sortida d’Aixalà i l’han dut caminant al Mercadal, fins a les Peixateries Velles, on els esperaven dues o tres furgones.

Al matí, el desplegament, emmarcat en l’Operació Estela, també s’havia fet visible al Camí de Tarragona. En aquest sentit, i a preguntes dels periodistes, Lluís Gibert qualificava de «sobredimensionada» la presència policial i valorava que «no he vist mai un desplegament d’aquest tipus en escorcolls per drogues o assassinats en sèrie. Semblava que estiguéssim davant d’una situació molt greu». L’advocat precisava que «la col·laboració d’ella ha sigut absoluta, davant l’ordre judicial d'escorcoll» i el tracte per part dels agents, «també totalment correcte» tot i que «l’emmanillament en aquestes circumstàncies potser és una mica exagerat però, de vegades, són els protocols». Serà en les properes hores quan comenci a definir-se com s’articularà la defensa d’ella.

Els agents de la Policia Nacional, després de l'escorcoll a Reus.

Detenen a Reus la dona de Víctor Terradellas, Judit AixalàEls agents de la Policia Nacional, després de l'escorcoll a Reus.

Els agents de la Policia Nacional, després de l'escorcoll a Reus.

Detenen a Reus la dona de Víctor Terradellas, Judit AixalàOlívia Molet

tracking