Diari Més

Serveis

Cancel·lacions i retards a l'Aeroport de Reus per la vaga de controladors francesos

Ryanair va anunciar dilluns l’anul·lació de quatre connexions programades i la resta de tràfic, el 90% del qual sobrevola França, ha arrossegat demores durant tot el dia

Pla general d'un avió de Ryanair al costat de la terminal de l'Aeroport de Reus.

Pla general d'un avió de Ryanair al costat de la terminal de l'Aeroport de Reus.Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga de funcionaris a França, a la qual s’han sumat tres sindicats de controladors aeris, ha provocat cancel·lacions i retards a la pràctica totalitat dels vols operats aquest 22 de maig a l’Aeroport de Reus, el 90% del trànsit del qual travessa espai aeri gal. L’afectació a l’equipament de la capital del Baix Camp no és singular i s’ha donat també, tal com precisen fonts d’Aena consultades pel Diari Més, a la resta d’aeroports catalans, a conseqüència de la seva ubicació geogràfica.

A Reus, les connexions amb Londres (Luton i Gatwick), Newcastle, Manchester i Glasgow són les que han patit més demores –d’inici per sota de les dues hores, i que s’han incrementat en els enlairaments de la tarda–, tot i que els enllaços amb Cardiff i Belfast, entre altres, tampoc no han estat puntuals. L’activitat a l’Aeroport és important aquests dies, enmig d’una temporada turística que posarà a disposició dels viatgers més d’un milió de seients i que aspira a tornar a batre rècords.

TUI, Thomas Cook o Jet2 són algunes de les companyies que han patit els efectes de l’aturada de controladors francesos, la tercera que duen a terme en poc més de mig any. Ryanair, per la seva banda, havia cancel·lat amb antelació, aquest dilluns, quatre vols programats a l’Aeroport de Reus amb Eindhoven, Shannon, Londres i Brussel·les, i ho havia comunicat pertinentment els passatgers. En aquest sentit, fonts de la companyia irlandesa detallen a aquest rotatiu que «tots els clients afectats han estat informats a través d’un correu electrònic i un missatge de text, i se’ls hi han notificat les seves opcions: reemborsament complet, reubicació al següent vol disponible o reubicació en un vol alternatiu».

Signatures per «mantenir els cels oberts»

Des de Ryanair concreten que «degut a aquesta vaga injustificada de controladors, preveiem que hi hagi retards en vols cap a França, des de França o que sobrevolin el país» durant el dia i, per això, «aconsellem a tots els clients que viatgin aquest 22 de maig que consultin l’estat del seu vol a través del web» de l’aerolínia. Una recomanació, aquesta, difosa també per Aena. La companyia de la lira també «anima» els usuaris a «que signin una petició online d’A4E’s Keep Europe’s Skies Open (http://www.keepeuropesskiesopen.com) la qual es presentarà a la Unió Europea un cop aconseguides un milió de signatures».

La jornada de vaga a França està convocada per nou sindicats, que representen a prop de sis milions de treballadors públics, i vol mostrar la disconformitat per qüestions vinculades a les condicions laborals i salarials.

tracking