Diari Més

Cultura

El circ internacional i professional creixen en la 22a edició del Trapezi

La fira, que recupera els espectacles de carpa, manté l’aposta per la programació de carrer

'L'homme Cirque', el referent del circ de carpa.

El circ internacional i professional creixen en la 22a edició del TrapeziOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 22a edició del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, va cloure aquest diumenge amb un gran èxit tot i la pluja que va caure dissabte al vespre. Des de l’organització de la cita destaquen l’increment de participació de companyies internacionals, que enguany registrava un lleuger increment programant un total de nou agrupacions de fora de l’estat. A més, el Trapezi va mantenir la seva aposta i consolidació pels espectacles de Catalunya i la seva producció, estrenant Gregaris, de la Cia Soon.

Un any més, la clau de l’èxit del Trapezi va ser la programació al carrer, la principal característica de la cita. Així, més enllà dels espectacles en espais públics, també potenciant la gratuïtat de les actuacions, les quals han suposat un 75% de les programades. Pel que fa a les sales, aquestes han registrat gairebé un ple absolut al llarg dels tres dies en els quals s’hi han dut a terme diverses representacions, omplint el 95% de les butaques.

El creixement professional

El Trapezi va registrar 75.000 espectadors, destacant el creixement en l’espai professional, amb epicentre a Cal Massó. Així, Reus va acollir 190 professionals dels quals 75 programadors de fins a 165 entitats diferents. L’augment suposa un 52% d’assistència respecte l’edició anterior.

La intensa pluja que va caure dissabte va suposar cancel·lar i reubicar algunes de les representacions. Amb tot, el Trapezi va acollir més de 100 representacions.

tracking