Diari Més

Municipal

Reus construirà tres pavellons esportius amb el superàvit del 2017

És un acord del govern en minoria i el grup a l'oposició del PSC

Imatge de la roda de premsa.

Reus construirà tres pavellons esportius amb el superàvit del 2017ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern en minoria de Reus ha acordat amb el grup a l'oposició del PSC destinar el superàvit del 2017 a construir tres pavellons a la ciutat. També rebran part del romanent els pressupostos participatius, si bé el gruix dels 3,4 milions d'euros de superàvit generat amb la liquidació dels comptes de l'any passat, s'injectarà a nous equipaments esportius. Així, s'invertiran 2,5 milions d'euros en dos poliesportius lleugers dins de centres escolars de la ciutat -quedaran construïts el 2019- i, en paral·lel, també es finançarà la redacció del projecte executiu del futur pavelló del Molinet, el segon pavelló municipal que tindrà la ciutat, del qual es preveu iniciar les obres l'any vinent. «No pensem malvendre patrimoni com exigien alguns partits de l'oposició», ha etzibat l'alcalde Carles Pellicer, que ha destacat la bona gestió del pressupost per part del govern municipal i la predisposició del PSC per a l'entesa. No és el primer cop que socialistes i equip de govern s'avenen i rubriquen pactes puntuals.

De fet, l'any passat el govern de l'Ajuntament de Reus i el grup a l'oposició del PSC van posar-se d'acord per desencallar importants projectes pendents al municipi, entre els quals destaca la reforma del passeig de la Boca de la Mina, projecte pressupostat en 3,1 milions d'euros, i que està a punt de ser adjudicat. El nou acord per destinar el superàvit del 2017 a infraestructures esportives preveu que s'aixequi un poliesportiu vinculat al col·legi Joan Rebull i un altre al col·legi Cèlia Artiga, amb un cost d'inversió, cadascun d'ells, d'1.215.000 euros. Són «reclamats i necessaris», ha destacat Pellicer, el qual ha defensat aquest model d'equipament que permet donar servei als centres i alhora obrir-se a la ciutat, implantat en l'anterior govern.

Carles Pellicer ha agraït la «predisposició al diàleg i a fer ciutat» dels socialistes. Per la seva banda el PSC ha qualificat de «fàcil» l'acord al qual s'ha arribat amb el govern. El portaveu socialista, Andreu Martín, ha remarcat que l'entesa prové d'una «planificació prèvia», i que en cap cas respon a una proposta «improvisada». Així, segons Andreu, estudis previs avalen la necessitat d'invertir en equipaments esportius, amb expectatives d'uns 1.300 usuaris la setmana, cadascun d'ells. Andreu ha dit que no sols els escolars se'n beneficiaran, sinó que també es dinamitzaran els barris, i que s'acabarà configurant una «xarxa» d'equipaments.

Si bé el gruix del romanent es destinarà a equipaments esportius, es reserven dues partides més per ampliar la dotació dels pressupostos participatius -amb 550.000 euros addicionals que s'afegeixen als 200.000 previstos inicialment- i a l'amortització de convenis subscrits entre l'Ajuntament i Reus Serveis Municipals. Aquest acord per incorporar els 3,4 milions del superàvit als pressupostos d'enguany per poder dur a terme aquestes noves inversions, s'haurà d'aprovar en el ple del pròxim dilluns. En la mateixa sessió, també es donarà compte sobre la possibilitat de negociar la cessió de l'Estadi del Reus Deportiu després de quedar desert el concurs. «El pas que hi haurà serà el lògic i necessari», s'ha limitat a dir Pellicer.

tracking