Diari Més

Joventut

El foment de la cultura juvenil a Reus tindrà lloc al carrer

El «Llambordes 2018», un cicle de concerts a l'estiu i els «Bucs al carrer» seran les activitats protagonistes dels joves

La regidora Montserrat Flores (centre) i dues persones responsables del Casal de Joves davant un mural de «Llambordes 2017»

El foment de la cultura juvenil a Reus tindrà lloc al carrerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 2a edició del «Llambordes 2018», que inclou quatre accions de promoció i foment de l'art juvenil, un cicle de concerts de petit format a l'estiu i la campanya Bucs al carrer, són algunes de les noves propostes de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, per fomentar la cultura juvenil. En aquesta edició s'ha ampliat l'oferta d'accions adreçades als joves.Tal i com recorda la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, «la cultura és viva, es mou i té capacitat per transformar la societat per millorar-la».

«Llambordes» va néixer com un festival de grafiti i ara és un programa per fomentar l'art juvenil al carrer. Amb les diferents accions es busca que el públic s'aturi, miri, reflexioni i sigui capaç de gaudir de l'art de manera oberta i diferent provocant diversos sentiments i reaccions. Els joves creadors disposaran d'espais on expressar els seus projectes. El programa implica a un grup de joves que de manera voluntària, col·laboren per poder tirar endavant les diferents intervencions. Aquest és un grup obert i en què pot participar qualsevol jove que hi estigui interessat. En l'edició d'enguany, s'han programat quatre accions.

«Llambordes 2018»

Womart; 10 intervencions artístiques a l'espai públic en 10 ciutats diferents a través de les quals es vol explorar la relació de la feminitat, el gènere, la dona i l'art. A Reus s'ha realitzat un mural a càrrec de l'artistaHyuro, de Buenos Aires, al Casal de Joves la Palma, la inauguració està prevista el dia 14 d'abril a les 12.30 h.StreetGallery2018; s'ha instal·lat de forma permanent una galeria d'art al Carrer Pere Òdena aprofitant unes finestres tapiades, també s'ha convidat a 6 joves fotògrafs i s'inaugurarà el pròxim 25 de maig.El ParetOberta; molts artistes del món del grafiti intervenen en un gran mur on es necessita inscripció prèvia, aquest projecte es realitzarà a l'estiu. Finalment, C, M,Yo K; utilitzant un sol color i totes les seves degradacions cap al negre o al blanc, 25 artistes plasmaran la seva creació artística sobre 25 quadres de llum que es poden trobar a molts carrers de la ciutat.

Cicle de concerts de petit format a l'estiu

Aquest nou projecte ofereix un cicle de concerts de petit format dirigit als joves, inclou 4 concerts durant els quatre dijous del mes de juliol en un lloc encara per descobrir i amb un cartell sorpresa que s'anirà desvetllant en les pròximes setmanes.

Un d'aquests concerts servirà per fer un petit homenatgeals 20 anysdel «Reussona», en què es convidarà a tocar un dels grups guanyadors d'aquests i es presentarà el CD recopilatori dels 20 anys delfestival.

Campanya «Bucs al carrer»

«Bucs al carrer» és una campanya activa i passiva de difusió dels Bucs d'assaig ubicats al Casal de Joves la Palma. L'activitat principal serà una campanya al carrer que planteja reproduir l'espai on assagen els joves instal·lant tot l'equipament disponible. La ciutadania podrà contemplar petits concerts dels joves que hi assagen, així com tocar els instruments

tracking